Maramureşul, înfrăţit cu Nan Dong – China

0
557

O delegaţie economică din China a ajuns în Maramureş, marţi, 25 aprilie 2017, şi s-a întâlnit cu oficialităţile judeţene. Discuţiile au urmărit înfrăţirea Judeţului Maramureş cu municipalitatea din Nan Dong, una dintre cele mai bogate şi dezvoltate provincii din China, şi o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Maramureş, în vederea unor colaborări.

Din delegaţia prezentă la Palatul Administrativ din Baia Mare au făcut parte: Guo Jinnan – preşedinta femeilor de afaceri chineze în România; Zhong Chen Jian – vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Nan Dong; Pan  Fubi – reprezentanta Grupului de Firme Newopen, general manager la Newopen Real Estate Invest; Adrian Buga – director operaţional Gift House Solutions Bucureşti; Mihail Vornicov – director juridic Gift House Solutions Bucureşti şi Payer Maria – reprezentant relaţii internaţionale Gift House Solutions Bucureşti. Mihail Vornicov a explicat faptul că doamna Pan Fubi reprezintă un puternic grup de afaceri cu preocupări în domeniul educaţional, construcţii şi investiţii imobiliare, societatea aflându-se în topul primelor cinci companii din zona Nan Dong. În domeniul educaţional, Grupul de Firme Newopen deţine două universităţi, cinci licee şi 30 de şcoli gimnaziale. O variantă propusă de partea chineză a fost aceea ca în China să fie deschis un centru de prezentare permanent cu produse din Maramureş, respectiv firme neconcurente din judeţul nostru să expună produsele într-un show-room.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, şi prefectul de Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, au subliniat că judeţul Maramureş are nevoie de investiţii străine, în vederea creării de noi locuri de muncă. Oficialii Maramureşului au fost invitaţi în Nan Dong, pentru a vedea la faţa locului provincia cu care ne vom înfrăţi şi oportunităţile de afaceri existente în această regiune.
”Rolul nostru şi al autorităţilor locale este să punem la dispoziţia investitorilor străini locaţia necesară pentru desfăşurarea afacerilor. Întâlnirile care au loc în aceste zile, cu oameni de afaceri din Maramureş şi cu administraţiile locale din Mireşu Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu şi Borşa, deschid noi perspective pentru agenţii economici. Firmele care vor dori să se dezvolte în afara judeţului vor avea oportunitatea să-şi transfere o parte din afaceri în China”, a spus preşedintele CJ, Gabriel Zetea.
Delegaţia chineză s-a întâlnit şi cu oameni de afaceri din Maramureş, care reprezintă diverse domenii de activitate, şi au fost create legături de colaborare între părţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.