14 cetăţeni străini, opriţi la frontieră

0
357

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa au depistat, la frontiera cu Serbia, 14 cetăţeni străini care intenţionau să intre ilegal în România.
Ieri, 5 mai, în jurul orei 6, poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Lăţunaş, 14 cetăţeni străini (9 adulţi şi 5 copii). Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră i-au dus la sediul instituţiei, pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt 11 cetăţeni, din Irak, şi 3 cetăţeni, din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 56 de ani, iar minorii între 2 şi 16 ani. La cercetări, adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia si intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Opt migranţi au plătit mii de euro pentru a ajunge în Germania

Poliţiştii de frontieră din Calafat au depistat, ascunşi în două camioane, care transportau piese auto, cinci cetăţeni irakieni şi trei sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Germania. Cei opt cetăţeni străini şi şoferii celor două automarfare au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.
• Ieri, 5 mai, în jurul orei 02, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc Ali M., la volanul unui autocamion, înmatriculat în Turcia, cu care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, din Turcia cu destinaţia Germania.
Cu ocazia controlului specific, s-a observat că şnurul care asigură prelata camionului era tăiat în zona sigiliului. Astfel, s-a procedat la verificarea amănunţită a compartimentului mar­fă, ocazie cu care au fost descoperite, printre marfa transportată, cinci persoane (un bărbat, o femeie şi trei copii).
În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că, este vorba despre o familie, de cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 7 şi 40 ani. Persoanele în cauză au declarat că, au plătit în Turcia, unei persoane a cărei identitate nu o cunosc, suma de 5.000 de dolari, pentru a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că în mijlocul de transport se aflau ascunse cele cinci persoane.
• Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui alt autocamion, cu care transporta piese auto, pe aceeaşi rută, cetăţeanul bulgar Rusi R., în vârstă de 38 ani.
Cu ocazia verificării cu aparatura de detectare a cantităţii de dioxid de carbon, s-a obţinut un rezultat pozitiv, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al camionului.
Astfel, au fost descoperite printre piesele auto, trei persoane, de sex masculin, care au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Tinerii au declarat că, au plătit fiecare, unui facilitator în Turcia, 4.000 de euro, pentru a-i ajuta să ajungă în vestul Europei.
Şoferul mijlocului de transport a declarat că nu ştia despre prezenţa celor trei în compartimentul marfă al autocamionului.
În ambele cazuri, conform protocolului româno-bulgar, persoanele depistate, împreună cu şoferii şi mijloacelor de transport, au fost predate autorităţilor de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.