5 majorări noi anunţate de Guvern

0
1072

– noi obligaţii de plată pentru contribuabili –

Pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat, noi obligaţii de plată şi majorări au fost deja anunţate de Guvern.
Astfel, în primul rînd, de la 1 iunie 2017, se va introduce obligaţia de plată a contribuţiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru salariaţii cu timp parţial de muncă cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul salariului minim de 1.450 lei.
Cea de-a doua măsură se referă la faptul că nivelul accizei la ţigarete va creşte de la 435,58 lei/1.000 ţigarete la 439,94 lei/1.000 ţigarete.
În al treilea rînd, se doreşte plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la un nivel maxim cuprins între 5.000 – 10.000 lei, dar şi introducerea cardului social de beneficii.
În ce priveşte metalele preţioase şi marca de garanţie proprie, se au în vedere următoarele modificări, amintite de aceeaşi sursă: “modificarea prevederilor OU 190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România, în sensul aplicării mărcii de garanţie proprie exclusiv de către ANPC şi nu de către producătorii interni, importatorii sau vînzătorii cu amănuntul, cu scopul simplificării şi creşterii eficienţei actelor de control, precum şi a garantării calităţii produselor comercializate către consumatori”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.