Poliţiştii alături de copii!

0
270

• Elevii Şcolii Gimnaziale „Florea Mureşanu” din Suciu de Sus au primit vizita poliţiştilor de prevenire şi ordine publică, în scopul derulării unor lecţii de educaţie privind siguranţa lor pe internet. Ei s-au arătat deosebit de interesaţi de tema dezbătută, mai ales că toţi utilizează internetul iar cursuri pe această temă nu sunt prevăzute în programa şcolară.
La finalul activităţii elevii au ieşit în curtea şcolii, unde poliţiştii le-au dezvăluit şi alte taine ale meseriei. A fost o zi frumoasă, în care s-au îmbinat jocurile cu informarea iar poliţiştii nu au uitat să le ureze copiilor LA MULŢI ANI cu ocazia Zilei de 1 iunie.
• La Grădiniţa cu Program Prelungit „Step by Step” din Baia Mare, s-a desfăşurat ediţia a VI-a a concursului judeţean de educaţie rutieră „ŞTIM SĂ CIRCULĂM CORECT”, destinat preşcolarilor.
Concursul, structurat pe patru probe, a fost organizat de Grădiniţa „Step by Step” în parteneriat cu Serviciul Rutier din cadrul IPJ şi Inspectoratul Şcolar.
La competiţie au participat 11 echipaje, formate din câte trei copii, de la grădiniţe din municipiul Baia Mare, oraşele Baia Sprie şi Seini şi din localităţile Lăpuşel, Mocira, Bozânta Mică şi Bozânta Mare.
Toţi preşcolarii au primit, din partea Serviciului Rutier, câte un „Permis de pieton” fiind recompensaţi cu diplome şi dulciuri.

• 17.739 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate •

Peste 350.000 de ţigarete, fără documente legale, au fost ridicate de poliţiştii maramureşeni, în urma unei acţiuni derulată pentru combaterea comerţului ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă.

Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a două autoturisme, despre care se deţineau date şi informaţii că sunt folosite la transportul ţigărilor de contrabandă, care se deplasau pe itinerarii diferite, pe căi rutiere care fac legătura dintre judeţul Maramureş şi judeţele Bihor şi Arad.
Întrucât nici unul dintre conducătorii celor două autoturisme nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, s-a trecut la urmărirea lor. Unul dintre autoturisme a fost oprit pe raza localităţii Şurdeşti, iar celălalt în Baia Sprie. În urma percheziţiilor efectuate asupra celor două autoturisme, într-unul dintre ele au fost identificate 10.000 pachete, iar în al doilea 7.739 pachete cu ţigări, produse accizabile care trebuie plasate sub un regim vamal şi care proveneau din contrabandă. Acestea erau destinate plasării pe piaţă pe raza unor localităţi din judeţele Bihor şi Arad.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme folosite la transportul acestora au fost indisponibilizate.
Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, faţă de cei doi conducători auto, tineri, în vârstă de 35 şi 26 de ani, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor participanţilor la aceasta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.