CS Minaur Baia Mare – FTC Rail Cargo Hungary Budapesta 18-46 (20-7)

0
488
www.minaur.ro

Sala Sporturilor Csenger (Ungaria) a găzduit vineri după-amiază un amical internaţional de gală între echipele de handbal feminin CS Minaur Baia Mare şi FTC Rail Cargo Hungary Budapest (Ferencvaros).
Meciul s-a desfăşurat într-o sală relativ plină, fiind prezenţi suporteri din ambele tabere. Vicecampioana Ungariei, sfertfinalistă a ultimelor două ediţii de Liga Campionilor a aliniat cea mai bună formaţie posibilă. Fetele noastre au început cu multă ambiţie şi au deschis scorul, după mai multe parade consecutive ale Cristinei Enache. Experienţa şi valoarea net superioare ale adversarelor noastre şi-au spus însă cuvîntul şi FTC s-a desprins pas cu pas, băimărencele reuşind să ţină aproape doar pînă prin minutul 7 cînd scorul era 7-4 pentru maghiare. Determinarea fetelor de la Minaur s-a lovit însă de o serie de parade senzaţionale ale portăriţei Melinda Szikora şi de o apărare foarte bine organizată. Cîteva greşeli de coordonare în atac au provocat primirea mai multor goluri consecutive pe contraatac, goluri care au dus Ferenc­varos la scorul de 12-5. A doua parte a primei reprize a fost la fel caracterizată de un joc ambiţios al echipei noastre, neconcretizat însă pe faza de atac, unde jucătoarele noastre, în ciuda unui joc combinativ frumos, au greşit destul de multe pase. Pînă la final am mai marcat de două ori, scorul reprizei fiind 20-7. A doua repriză am început din nou bine dar am ţinut pasul numai primele 5-6 minute. O apărare ceva mai bună, cu cîteva intercepţii finalizate pe contraatac, dar şi cîteva reuşite frumoase pe atac poziţional, au avut ca efect marcarea de către echipa noastră a 11 goluri. Din păcate, probabil din cauza emoţiilor şi a unei uşoare lipse de concentrare am continuat să pierdem mingi, mai ales pe poziţional, situaţie de care experimentatele jucătoare ale FTC au profitat la maxim. Ne-a fost potrivnică şi poarta maghiarelor, poartă în care ambele portăriţe au evoluat la nivel de Liga Campionilor. Meciul s-a încheiat cu scorul de 46-18 pentru adversarele noastre.
De remarcat ambiţia şi determinarea de care au dat dovadă fetele antrenate de Simona Maior-Paşca şi Ioana Marta şi sîntem siguri că această experienţă va fi tratată ca un antrenament util ce le va fi deosebit de benefic în tentativa de promovare pe prima scenă a handbalului naţional. În ciuda înfrîngerii şi a faptului că în această nouă formulă avem mai puţin de trei săptămîni de pregătire, se poate observa o evoluţie a jocului pe ansamblul lui şi o creştere a calităţii echipei din punct de vedere al valorilor individuale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.