Peste 40.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite în urma unei percheziţii

0
251

Poliţiştii de frontieră suceveni, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu poliţişti, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării aproximativ 42.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de aproximativ 500.000 lei, descoperite în două garaje dintr-un imobil de pe raza localităţii Nisipitu, judeţul Suceava, au fost ridicate în vederea confiscării, iar proprietarul imobilului este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
În baza unor date conform cărora la locuinţa unui cetăţean român, de pe raza localităţii Nisipitu, este depozitată o cantitate mare de ţigări, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană. Astfel, o echipă operativă s-a deplasat la imobilul respectiv, unde a fost identificat proprietarul acestuia, Elena O., în vârstă de 42 de ani. Deoarece aceasta nu a permis accesul oamenilor legii în curtea imobilului, s-a luat măsura supravegherii locaţiei până la emiterea unui mandat de percheziţie. La controlul efectuat în respectiva locuinţă, s-au descoperit, în două garaje şi într-un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, aproximativ 84 colete cu ţigări de contrabandă.
Ţigările şi autoturismul au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 41.870 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit proprietarului imo­bilului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 500.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Doi bărbaţi, din Kenya şi Albania, reţinuţi pentru călăuzirea a 8 cetăţeni irakieni

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat 8 cetăţeni din Irak în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ajutaţi de doi bărbaţi, de naţionalitate albaneză şi kenyană, care i-au transportat până în apropierea frontierei cu ajutorul unui autoturism.
Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au observat, în apropierea localităţii Cenad, la aproximativ 800 m de linia de frontieră, în interior, un grup de opt persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria. De asemenea, la o distanţă de câteva sute metri, a fost depistat un cetăţean străin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
Poliţiştii de frontieră au extins cercetările în zonă şi au descoperit un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Germania, abandonat pe marginea drumului, iar la aproximativ 300 m de graniţă a mai fost depistat un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Urmare celor constatate, toate persoanele în cauză au fost duse la sediu pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele opt persoane depistate sunt cetăţeni din Irak, 6 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, şi doi minori, de 6 respectiv 11 ani. O parte dintre ei sunt solicitanţi de azil şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În ceea ce priveşte cele două persoane reţinute ulterior, de naţionalitate albaneză şi kenyană, s-a stabilit faptul că încercau să faciliteze trecerea ilegală a celor opt migranţi, pe la frontiera verde, în statul vecin, iar autoturismul marca Alfa Romeo le aparţinea.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei opt irakieni, iar pentru cetăţeanul albanez şi kenyan s-a întocmit lucrare penală pentru trafic de migranţi, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.