Infractor reţinut de poliţişti

0
262

Un tânăr, de 29 de ani, din municipiul Baia Mare a dat dovadă de curaj şi spirit civic, când, fiind martor al unei tâlhării, a alergat după bărbatul necunoscut care a comis fapta, a reuşit să-l imobilizeze şi să-l predea poliţiei.

Miercuri seara, la ora 18.40, în timp ce se deplasa pe strada Oltului, o femeie, în vârstă de 43 de ani, a fost agresată de un bărbat care, folosind violenţa, i-a smuls poşeta din mână şi apoi a fugit. Nu a reuşit să-şi asigure scăparea, întrucât un tânăr, care a văzut ce s-a întâmplat, a alergat după el şi l-a prins.
La faţa locului a ajuns, în scurt timp, poliţia, care a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de un alt martor al incidentului. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 33 de ani, din Baia Mare. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii îl felicită pe tânăr pentru că a avut curajul de a lua atitudine într-o situaţie periculoasă şi îi mulţumesc că a contribuit la rezolvarea unei infracţiuni grave.

Hoţi de biciclete, identificaţi de poliţişti

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat două persoane bănuite de sustragerea unor bunuri din două imobile de pe raza municipiului.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, duminică, 17 august, între orele 08-09.30, cei doi băimăreni au sustras o tricicletă, lăsată neasigurată în scara unui bloc, de pe strada Bucovinei. Este vorba despre o tânără, de 19 ani, şi un bărbat, de 30 de ani, care mai sunt bănuiţi că, în noaptea de 30/31 august, au sustras o bicicletă dintr-un garaj neasigurat de pe strada Ciprian Porumbescu.
Prejudiciul total este de 2.700 lei. În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Un an şi 5 luni închisoare pentru lovire

Miercuri, 20 septembrie, poliţiştii din Borşa au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis pe numele unui bărbat, de 40 de ani, din oraş.
Judecătoria Vişeu de Sus l-a condamnat la un an şi cinci luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare.
80 agenţi economici verificaţi şi amenzi de peste 26.000 lei
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de poliţişti rutieri şi de ordine publică, au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul producerii, transportului şi comercializării produselor de panificaţie.
Au fost verificaţi 80 de agenţi economici autorizaţi în domeniul producţiei şi comerţului de produse de panificaţie şi au fost controlaţi 89 de transportatori. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a depăşit suma de 26.000 lei.
De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat o autoutilitară, al cărei şofer efectua activităţi de distribuţie de produse da panificaţie fără a poseda documente legale de provenienţă pe întreaga cantitate de marfă şi au confiscat produse de panificaţie şi cerealiere în valoare de aproximativ 2.000 lei.

Un telefon, uitat în baia unui supermarket, a fost sustras de persoane necunoscute

De neglijenţă a dat dovadă şi o tânără, în vârstă de 21 de ani din Baia Sprie, care şi-a uitat telefonul mobil în baia unui supermarket din municipiul Baia Mare. Alături de telefonul de mare valoare, în husa acestuia tânăra avea şi suma de 500 euro. Chiar dacă şi-a dat seama, la scurt timp, de lipsa telefonului, când s-a întors în baie acesta dispăruse. Prejudiciul reclamat este de aproximativ 1.700 euro.
Tânăra a sesizat poliţia iar acum se desfăşoară cercetări pentru identificarea persoanei care şi-a însuşit pe nedrept bunurile găsite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.