Tinerii băimăreni, chestionaţi de autorităţile locale

0
356

Mii de elevi de la toate unităţile de învăţământ din Baia Mare s-au adunat ieri pe Câmpul Tineretului şi au manifestat în sprijinul ideii ca Baia Mare să devină Capitala Tineretului din România. La dispoziţia lor a fost pus un chestionar, ca să-şi exprime nemulţumirile pe care le au. După centralizare, problemele tinerilor vor ajunge pe masa administraţiei publice locale.

„Este o idee frumoasă, deoarece Baia Mare are multe activităţi care îi implică pe tineri. Ne dorim ca municipiul nostru să devină Capitala Tineretului. Cred că e cel mai bine pregătit”, a spus Marcela.
O altă liceană, Nicoleta, a punctat că „este binevenită această idee. Chiar mi-aş dori ca Baia Mare să devină Capitală a Tineretului. Este pregătită pentru aşa ceva şi arată foarte bine. Nu cred că mi-aş dori ceva mai mult, deocamdată e suficient”. Un tânăr prezent pe Câmpul Tineretului a precizat că „am o părere bună despre această iniţiativă. Aş vrea ca oraşul nostru să fie Capitala Tineretului”.
Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Baia Mare, Daniel Orza, crede că această iniţiativă de a aduna atâţia tineri la un loc şi mai ales de a-i consulta în legătură cu doleanţele lor este o premieră în România: „E prima dată în România când atâţia tineri sunt consultaţi cu ce probleme şi aşteptări au. Asta ne va ajuta ca şi capitală a tineretului, ca şi candidat, dar şi ca oraş. Părerea tinerilor contează. Este cel mai bun mod de a afla părerea lor, ca să nu iei decizii de capul tău. Considerăm că e un eveniment bun din care putem extrage absolut tot ce îşi doresc tinerii din Baia Mare şi de la România şi cum văd ei acest oraş unde trebuie să trăiască, să lucreze, să-şi întemeieze familii, să meargă la şcoală”.
La final, organizatorii au adunat chestionarele.
„Au cinci întrebări despre ce îşi doresc tinerii de la Baia Mare, cum arată oraşul perfect pentru ei, le dăm şansa să-şi spună problemele pe care le au în legătură cu administraţia publică. Candidatura finală pe care o vom depune pentru Capitala Tineretului din România se va baza în cea mai mare parte pe nevoile pe care le spun tinerii şi nu pe nevoile pe care le spun alţi oameni”, a adăugat Daniel Orza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.