Patru călăuze şi cinci migranţi irakieni, opriţi la frontieră

0
211

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au reţinut cinci cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, călăuziţi de trei cetăţeni maghiari şi un român, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În data de 4 noiembrie, în jurul orei 20.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Oar, jud. Satu Mare, două autoturisme care staţionau în apropierea frontierei de stat. Din acestea au coborât cinci persoane, care s-au îndreptat spre linia de frontieră, moment în care s-a procedat la reţinerea acestora. Persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, 3 adulţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, şi doi minori, cu vârste de 6 şi 9 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că, în cele două maşini se aflau trei cetăţeni maghiari şi un român, care i-au călăuzit pe cei cinci, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, cetăţenii irakieni intenţionând să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.
Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei cetăţeni maghiari şi cetăţeanul român pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
Pe numele celor patru persoane cercetate pentru trafic de migraţi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, fiind prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.