Contrabandă cu drona la frontiera de nord

0
184

Sîmbătă spre duminică noaptea, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-şi justifica prezenţa în zonă.
Patrula poliţiei de frontieră a acţionat pentru reţinerea persoanei respective, efectuînd somaţiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a su­pus şi a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.
În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea cetăţeanului român I.M., în vîrstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliţiei de frontieră.
În urma inventarierii celor 11 colete, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmînd a se lua măsurile legale ce se impun.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.