Sancţiuni pentru conturbarea liniştii publice

0
199

În perioada Crăciunului, jandarmii aflaţi în serviciu pe raza municipiului Baia Mare au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii în care persoane apte de muncă au apelat în mod repetat la mila cetăţenilor sau în care unele persoane au tulburat liniştea publică.
Astfel, duminică, 24 decembrie, o persoană de sex feminin din Baia Mare, aflându-se în faţa bisericii de pe strada George Coşbuc, la orele amiezii, a apelat în mod repetat la mila publicului, iar cetăţenilor care nu-i dădeau anumite sume de bani le adresa expresii şi cuvinte jignitoare. De asemenea, tot duminică, dar în cursul serii, un tânăr cu vârsta de 19 ani, domiciliat în Baia Mare, a sunat la numărul de telefon al Jandarmeriei Maramureş şi a adresat injurii dispecerului de serviciu, iar apoi, acesta a sunat şi la numărul unic de urgenţe „112” unde a vorbit la fel. Jandarmii au ajuns la locul de unde a fost efectuat apelul telefonic şi au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă apelantului pentru faptele sale. Luni, 25 decembrie, în jurul orei 5.30, unui tânăr cu vârsta de 20 ani, cu domiciliul în Baia Mare, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptul că, în incinta unui local cu jocuri de noroc din Baia Mare, a adresat injurii şi cuvinte jignitoare unei angajate de la acel local.

Scandal în trei pe bulevardul Republicii

Marţi, 26 decembrie, în jurul orei 00:20, într-un apartament situat pe bulevardul Republicii din Baia Mare, două femei cu vârsta de 44, respectiv 49 de ani, una din Baia Mare, iar cealaltă din Satu Mare, împreună cu un bărbat de 31 de ani din Sibiu, au tulburat liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă, au adresat injurii şi expresii jignitoare vecinilor şi jandarmilor care au ajuns în zonă. Celor trei persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amendă. De asemenea, pe bulevardul Decebal din Baia Mare, în jurul orei 1:10, un cetăţean în vârstă de 24 ani, cu domiciliul în localitatea Baia Mare, a tulburat liniştea publică prin strigăte şi larmă, iar în momentul în care i s-a atras atenţia să înceteze, a început să înjure şi să ameninţe trecătorii. Acestui tânăr i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă. Pe strada Iazului din Baia Mare, în jurul orei 5.15, unui tânăr cu vârsta de 20 ani, domiciliat în Baia Mare, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptul că a ameninţat cu acte de violenţă un alt cetăţean, iar la solicitarea jandarmilor a refuzat să dea date cu privire la stabilirea identităţii sale.
Nici ziua de miercuri, 27 decembrie, nu a fost mai liniştită. Astfel, în jurul orei 00.50, un tânăr de 18 ani din Baia Mare, aflându-se pe bulevardul Traian din municipiu, a tulburat liniştea locatarilor prin strigăte şi totodată a refuzat să dea date pentru a se stabili identitatea sa. Şi acestui tânăr i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă pentru faptele sale.
Organele legii amintesc că cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.