În Baia Mare Peste – 50 de persoane fizice şi juridice verificate

0
177

– amenzi de aprox. 30.000 lei, produse alimentare confiscate şi un dosar penal pentru evaziune fiscală –

Înşelăciunile la cântar, comercializarea unor produse care au termenul de valabilitate expirat sau pentru care nu pot fi prezentate documente legale de provenienţă, dar şi alte abateri practicate de amatorii de câştiguri ilicite au fost sancţionate, marţi, de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, în urma unor controale efectuate pe raza municipiului Baia Mare.
Acţiunea a vizat, înain­te de toate, protejarea populaţiei împotriva unor acte comerciale ilicite, dar şi prevenirea, descoperirea şi combaterea ilegalităţilor care se comit în domeniul produselor agroalimentare. Au fost efectuate verificări la sediile a 36 de societăţi comerciale şi 15 persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi comerciale. Neregulile constatate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de aproximativ 30.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea unor produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat.
De asemenea, poli­ţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, după ce au constatat o infracţiune de evaziune fiscală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.