Veşti din Maramureşul de peste apă: Ambasadorul României la Kiev, în dreapta Tisei

0
464

E. S. Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul României la Kiev, s-a aflat zilele trecute în mijlocul comunităţii româneşti din dreapta Tisei. Însoţit de Ion Naval, secretar al Ambasadei, Gabriel Nicola, consulul României la Slatina/Solotvino, şi Lucian Ionuţ Indreiu, agent consular, Excelenţa Sa s-a întâlnit cu elevii şi profesorii Liceului românesc ”Mihai Eminescu” din Slatina. Totodată, diplomaţii români au fost invitaţi de către Ion M. Botoş, preşedintele Uniunii Regionale ”Dacia” a Românilor din Transcarpatia, să viziteze, la Apşa de Jos, Muzeul de Istorie şi Etnografie al Romanilor din Transcarpatia.
În fotografie: Ion M. Botoş; directorul Muzeului, Cristian –Leon Ţurcanu; Gabriel Nicola; Ion Naval şi Lucian-Ionuţ Indreiu.

MĂRTIŞOR 2018

Sâmbătă, 3 martie 2018, Consulatul României de la Solotvino – în colaborare cu Primăria Apşa de Jos, Asociaţia ”Speranţa” din Slatina, Uniunea ”Dacia” a Românilor din Transcarpatia şi Şcoala cu gradele I-III din Apşa de Jos – organizează Ediţia a II-a a Festivalului ”Mărţişor – vestitorul primăverii Centenarului”. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi a Şcolii din Apşa de Jos, începând cu ora 15.00.
În anul 2017, mărţişorul a fost inclus în patrimoniul cultural UNESCO, ca un simbol al primăverii. Evenimentul se va bucura de prezenţa d-nei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni. Parteneri: Primăria şi Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, Muzeul Maramureşului din Sighet şi Muzeul Tării Oaşului din Negreşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.