Artista Titiana Mihali excelează şi în domeniul financiar-bancar

0
1903

Frumoasa borşeancă Titiana Mihali, nepoata regretatei artiste cu acelaşi nume, continuă să exceleze în cariera muzicală fiind solicitată la evenimente nu doar în ţară, ci şi în străinătate. Mai mult, în prezent, tânăra de 22 de ani colaborează cu cel mai mare şi renumit restaurant cu specific românesc din Bucureşti. La fiecare apariţie, Titiana impresionează atât prin glasul deosebit, cât şi prin veşmintele tradiţionale reprezentative pentru Maramureş pe care le poartă cu stimă şi mândrie. În paralel, tânăra originară din Borşa avansează şi în ceea ce priveşte domeniul de activitate în care se specializează la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din capitală, lucrând, exclusiv în limba franceză, în sectorul financiar-bancar, la una dintre cele mai mari multinaţionale din România.

Cea mai recentă apariţie: „La Măruţă”

Reporter: Care a fost traiectoria ta după finalizarea cursurilor universitare?
Titiana MIHALI: Am reuşit să termin cu brio studiile Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), secţia Administraţie Europeană. M-am axat foarte mult pe studiile universitare, însă, de câte ori mi-a permis timpul, am fost la câteva emisiuni televizate în Bucureşti, pe posturi naţionale, cea mai recentă apariţie a mea fiind chiar din luna februarie, la postul PRO TV, la emisiunea “La Măruţă”.
R.: Unde ai susţinut concerte în ultima vreme? Ce cântece noi ai în repertoriu?
T.M.: Am avut şi am în continuare evenimente în ţară, cele mai multe în Bucureşti, deoarece m-am stabilit oarecum în capitală. Dar am avut şi câteva evenimente private (nuntă şi botezuri) în Anglia, la românii noştri de acolo. Nu am lansat albume noi, dar în ultimii ani am reuşit să promovez câteva melodii compoziţie proprie alături de familia mea – “Zis-am eu că n-oi be’ veac” şi “Omenia unde creşte” -, precum şi melodii din repertoriul mătuşii mele, regretata Titiana Mihali. Mai mult, în prezent, colaborez cu cel mai mare şi renumit restaurant din Bucureşti şi nu numai cu specific românesc, “Cocoşu’ Roşu”, dar pe parcursul anului merg şi la petreceri private. În acest sens, am deja evenimente programate atât acasă, în Borşa, dar cele mai multe vor avea loc în Bucureşti.

Articole vestimentare moştenite de la străbunica ei

R.: Din ce e format costumul popular pe care îl îmbraci la astfel de evenimente?
T.M.: Costumul meu popular este format din: cămeşă, zădii, opinci, poale, pieptar şi zgârdan. Este un costum specific maramureşean, fiind cel pe care îl port cel mai des. Dar sunt evenimente la care folosesc şi alte vestimentaţii populare sau chiar moderne. Pot să vă spun că, în garderobă, am şi articole moştenite de la străbunica mea care le-a moştenit şi ea, la rândul ei, de la bunica ei. Sunt costume de mare valoare, dar pe care le port numai la ocazii deosebite sau apariţii televizate întrucât vreau să le păstrez cât mai bine.
R.: Cu ce te ocupi în prezent?
T.M.: În prezent, sunt anul I la masterat, tot în cadrul SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică, secţia “Puterea executivă şi Administraţia Publică”. După încheierea studiilor de licenţă, am reuşit să mă angajez, întrucât mi-am dorit mult acest lucru. Am muncit pentru asta şi acum sunt foarte mândră. Lucrez numai în limba franceză, în domeniul financiar-bancar, la una dintre cele mai mari companii multinaţionale sau poate cea mai mare din Bucureşti, Société Générale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.