Preţurile la apă şi canalizare rămân neschimbate în următorii ani

0
317

Primarul Cătălin Cherecheş, anunţ important pentru comunitatea băimăreană

Tarifele pentru apă şi canalizare rămân neschimbate în municipiul Baia Mare. Anunţul a fost făcut public de către primarul Cătălin Cherecheş în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local. De asemenea, taxa meteo urmează să fie eliminată de pe facturile achitate de către persoanele juridice.
Veşti bune pentru băimăreni, Societatea Vital nu va mai majora tarifele la apă şi canalizare. Acest lucru va fi posibil la iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş, iniţiativă îmbrăţişată şi de către alţi primari din judeţul Maramureş care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă Canal Maramureş.
Cătălin Cherecheş, pri­marul municipiului Baia Mare: ,,În perioada 2010-2011 a fost semnat de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Maramureş planul de dez­voltare prin finanţarea pe fonduri europene, respectiv prin finanţarea băncii europene. Una dintre componentele acestui contract era planul de tarifare care cuprindea o eşalonare a creşterilor de tarife până în 2015. Acest acord a fost o impunere a finanţatorilor şi devenind primar în anul 2011 nu am avut nicio posibilitate să-l modific, ci doar să tergiversez o aplicare a majorărilor. Astăzi ne aflăm într-o nouă postură de a semna un nou acord din bani europeni, dar de această dată, Municipiul Baia Mare, alte primării din judeţul Maramureş şi Consiliul Judeţean nu mai acceptă majorări sau impuneri de creşteri la tariful pentru apă şi canalizare. Mai mult, studiem posibilitatea ca societatea Vital să fie divizată în două, pentru că astăzi Municipiul Baia Mare susţine 75% din ceea ce înseamnă preţ al facturii la apă şi canalizare, lucru care nu este corect faţă de băimăreni. Având o societeate doar pentru Municipiul Baia Mare şi zona adiacentă putem anticipa reduceri substanţiale la aceste utilităţi. Important este şi faptul că în perioada următoare 200 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, bani europeni, din care o bună parte se vor regăsi în investiţiile din Baia Mare, în magistralele de transport apă şi canalizare.
În concluzie, preţul la apă şi canalizare nu creşte, ci va scădea cu aproximativ 10% şi asta începând cu 1 ianuarie 2019. De asemenea, voi lupta ca persoanele juridice să intre alături de persoanele fizice în logica de anulare a taxei meteo.”
Lucrările care urmează să fie demarate în Municipiul Baia Mare, investiţii realizate din fonduri europene vor aduce la 100% gradul de acoperire cu apă şi canalizare. Acestea urmează să fie începute în toamna acestui an şi finalizate în 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.