Studenţii Academiei de Poliţie au început practica

0
332

În perioada 9 iulie – 3 august, 31 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Viitorii poliţişti îşi vor desfăşura activitatea la diferite servicii şi compartimente din cadrul inspectoratului şi la subunităţi de poliţie, în funcţie de specializările acestora, respectiv ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi, substanţe periculoase şi poliţie rutieră.
În prima zi de practică, şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu Constantin Grozavu, i-a întâmpinat pe studenţi la sediul instituţiei, i-a felicitat pentru şcoala pe care o frecventează şi implicit pentru profesia aleasă. Pe lângă faptul că este un motiv de mândrie, cariera pe care o vor urma implică corectitudine, comportament exemplar, iar munca susţinută şi profesionalismul sunt necesare pentru a avea succes. Convins că studenţii se vor conecta la importanţa activităţilor pe care le vor desfăşura şi că vor urma exemplul altor colegi care, în perioada de practică, au facilitat soluţionarea unor cazuri aflate în lucru, şeful inspectoratului i-a asigurat de tot sprijinul şi le-a urat mult succes.
Ofiţerii Serviciului Resurse Umane le-au prezentat studenţilor activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi le-au făcut precizări cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte în această perioadă.
Fiecare student a fost repartizat în supravegherea unui tutore profesional, poliţist cu experienţă, care are rolul de a îndruma activitatea viitorului poliţist.

Săptămâna trecută: Poliţiştii au organizat 13 acţiuni şi au intervenit la 171 de evenimente

– 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 73.000 lei • 73 permise reţinute şi 41 certificate de înmatriculare retrase –
Pentru siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în perioada 2 – 8 iulie, poliţiştii maramureşeni au organizat 13 acţiuni punctuale şi au intervenit la 171 de evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră.
În cadrul acţiunilor organizate au fost constatate 7 infracţiuni de contrabandă şi 3 infracţiuni silvice şi au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 73.000 lei. De asemenea, au fost identificate 17 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, au fost dispuse măsuri privative de libertate faţă de două persoane şi au fost identificate trei persoane reclamate ca fiind dispărute.
Totodată, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni rutiere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au reţinut 73 permise de conducere şi au retras 41 certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.