Poliţişti, psihologi, părinţi – împreună pentru siguranţa copiilor

0
287

Pentru comisarul şef de poliţie Mihai GHERMAN fiecare zi este plină de provocări şi de eforturi. Şef al Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş şi tată a patru copii, acesta ştie cât este de importantă siguranţa, mai ales atunci când vine vorba despre cei mici. Astfel, multe dintre acţiunile întreprinse de echipa pe care o coordonează se desfăşoară în scopul siguranţei copiilor.
În cadrul evenimentului „Vino să învăţăm împreună”, organizat în această săptămână în colaborare cu Asociaţia „Mămici din Ţara Lăpuşului” şi cu psihologul Mureşan Valentina, poliţistul şi-a consacrat câteva ore pentru a se întâlni cu mămici şi a discuta, ca de la părinţi la părinţi, despre prevenirea victimizării copiilor.
În era tehnologiei şi secolul vitezei, în contextul diversificării modalităţilor de petrecere a timpului liber a copiilor, este important să facem faţă provocărilor. În acest sens, comisarul şef de poliţie a punctat aspecte legate de siguranţa pe internet, siguranţa rutieră, siguranţa persoanei şi a bunurilor.
Astfel de parteneriate duc la identificarea unor soluţii de rezolvare şi, prin urmare, la creşterea eficienţei activităţilor de prevenire şi combatere a victimizării minorilor.

16 societăţi comerciale verificate şi amenzi în sumă de 9.000 lei

În perioada 18-19 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrafacerii de mărfuri, contrabandei cu tutun şi comerţului cu produse agroalimentare.
Poliţiştii au efectuat controale şi verificări la sediile a 16 de societăţi comerciale, în urma cărora au fost constatate 4 infracţiuni de contrabandă. Pentru abaterile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, şapte la Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe şi una la HG 237/2001 privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 9.000 lei. Totodată au fost ridicate, în vederea confiscării, ţigări în valoare de 3.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.
Sub coordonarea procurorului de caz se efectuează cercetări în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de contrabandă constatate.

Poliţiştii au identificat patru persoane bănuite de furt şi tentativă la furt

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţişti cu privire la furturile şi tentativele de furt sesizate au dus la identificarea a patru persoane, bănuite de comiterea lor.
• Trei tineri, din Baia Mare, cu vârste de 18, respectiv 27 de ani, sunt bănuiţi că, în noaptea de 16/17 iunie, au pătruns într-un imobil situat la parter, pe strada Horea, din Baia Mare, de unde au sustras bunuri în valoare de 1.600 lei. Cercetările poliţiştilor au relevat că aceştia au profitat de faptul că proprietarul apartamentului şi-a lăsat fereastra deschisă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.
• O tânără, de 30 de ani, din Leordina, a fost prinsă, joi, 19 iulie, în flagrant, în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o locuinţă, situată pe strada Dorobanţilor, din Sighetu Marmaţiei.
În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale a celor în cauză.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.