Maramureşeanul Sergiu Jurj, în tricoul echipei Rapid Bucureşti

1
2125

Fotbalistul maramureşean Sergiu Jurj a fost împrumutat, pentru o perioadă de un an de zile, de către binecunoscutul club de fotbal Rapid Bucureşti, recent promovat în Liga a 3-a. Primul meci oficial al acestui sezon, în care va juca şi tânărul atacant, este planificat în data de 1 august şi va avea loc în cadrul competiţiei Cupa României. Transferul în gruparea din Giuleşti reprezintă un pas important în cariera fotbalistului de 20 de ani – stabilit la Sighetu Marmaţiei, dar născut la Braşov – mai ales în contextul în care clubul are ca obiectiv, pentru campionatul ce urmează, promovarea în liga secundă. Sergiu Jurj a debutat în fotbal la Sighetu Marmaţiei după care şi-a bifat junioratul la Ardealul Cluj. De la acest club, fotbalistul a ajuns la Universitatea Craiova. Printre echipele la care a activat, sub formă de împrumut, în ultimii ani, se află şi FC Municipal Baia Mare. Nu în ultimul rând, atacantul a fost convocat frecvent la naţionala României Under 18.

• „îmi doresc să marchez cât mai mult în faţa suporterilor minunaţi din Giuleşti”

Reporter: Din data de 20 iulie, te numeri printre jucătorii cunoscutei echipe de fotbal Rapid Bucureşti. În ce context ai ajuns în gruparea din Giuleşti?
Sergiu JURJ: Am fost foarte bucuros când am fost anunţat de către agentul meu că Rapid Bucureşti mă vrea. Am venit sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova. Împrumutul e valabil un an de zile, cu opţiune de cumpărare.
R.: Pe ce post vei juca şi când vor debuta meciurile?
S.J.: Voi juca pe postul de atacant „număr 9”. Pe 1 august, vom avea primul meci oficial al acestui sezon, meci de Cupa României, după care vom pleca în cel de-al doilea cantonament, în Turcia. Imediat după revenirea din cantonament, va începe campionatul.
R.: Ce obiective au fost stabilite pentru sezonul următor?
S.J.: Obiectivul este foarte clar: promovarea în liga secundă. Rapidul trebuie să revină acolo unde îi este locul: în prima ligă a României.
R.: Ce înseamnă pentru tine această etapă?
S.J.: E un pas mare în cariera mea. Astfel, am ocazia să demonstrez ceea ce pot la o echipă mare aşa cum este Rapidul. Totodată, îmi doresc să marchez cât mai mult în faţa suporterilor minunaţi din Giuleşti.

• 20 de meciuri pentru Hellas Verona şi 18 meciuri la naţionalele de juniori

R.: La ce echipă ai ju­cat în ultima perioadă?
S.J.: În ultima perioadă, am jucat la Chindia Târgovişte, o echipă valoroasă din Liga a 2-a. A fost un capitol frumos din viaţa mea, deşi sfârşitul a fost puţin dezamăgitor: am pierdut promovarea în Liga 1 la penalty-uri împotriva celor de la Voluntari. A fost un eşec din care eu şi echipa din Târgovişte am învăţat multe. Le doresc multă baftă în noul sezon.
R.: Ai mai avut convocări recente la naţionala de tineret?
S.J.: Convocări la naţională nu am mai avut, însă sper să fac o treabă bună aici (la Rapid Bucureşti, n.r.) şi să revin în atenţia celor de la echipa de tineret a României.
R.: Ce antrenori şi-au pus amprenta asupra ta şi a jocului tău de când faci fotbal?
S.J.: Neluţu Hotea (din Sighetu Marmaţiei, n.r.) este antrenorul care m-a sprijinit enorm, din toate punctele de vedere. Pentru mine, e mai mult decât un antrenor. Apoi, când am ajuns la Craiova, Sorin Cârţu a fost antrenorul care mi-a oferit încredere şi care m-a invitat la prima echipă. Îmi pare foarte rău că nu am putut să lucrez mai mult timp cu dânsul.
R.: Creionează-ne un scurt rezumat al palmaresului tău fotbalistic.
S.J.: Până în prezent, am strâns 45 de meciuri în Liga a 2-a. Am marcat de şapte ori. Mai mult, am bifat 20 de meciuri în campionatul italian Serie A Primavera, unde am jucat pentru Hellas Verona. Acolo, am marcat de cinci ori. De asemenea, am şi 18 meciuri la naţionalele de juniori, în cadrul cărora am marcat de patru ori.

 

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.