Memorialul „Lascăr Pană” – început de drum pentru o nouă competiţie de tradiţie a handbalului băimărean

0
185

Nimic nu poate fi mai potrivit pentru a păstra în sufletele suporterilor memoria maestrului emerit Lascăr Pană decât o competiţie care să îi poarte numele şi care să celebreze an de an amintirea celui care a pus Baia Mare pe harta handbalului mondial.
Clubul Sportiv Minaur Baia Mare organizează prima ediţie a Memorialului „Lascăr Pană”, un turneu amical de handbal masculin care îşi propune să păstreze viu spiritul celui care a făcut ca suporterii băimăreni să fie recunoscuţi în întreaga ţară ca fiind cei mai buni cunoscători ai acestei discipline, proclamate sport naţional.
Astfel, în perioada 10-12 august, Sala Sporturilor „Lascăr Pană” găzduieşte un puternic turneu la a cărui primă ediţie au fost invitate să participe alături de CS Minaur Baia Mare şi echipele AHC Potaissa Turda, SCM Politehnica Ti­mişoara şi CSU Suceava.
Memorialul „Lascăr Pană” este totodată şi prilej de debut în noul sezon al echipei de handbal masculin, conduse de Raul Fotonea, în faţa propriilor suporteri. După două luni şi jumătate de la ultima reprezentaţie pe teren propriu, fanii celei mai galonate echipe de club locale vor putea să vadă la lucru noua garnitură cu care CS Minaur porneşte la un nou drum, cu intenţia declarată de a îmbunătăţi rezultatul din sezonul trecut.
Reconfirmat ca tehnician principal al echipei, antrenorul Raul Fotonea a declarat: „Încheiem această primă perioadă de pregătire cu un turneu amical, în compania unor echipe foarte valoroase. După meciurile bune de pregătire din weekendul trecut, săptămâna aceasta am încercat să corectăm lucrurile care au mers mai rău atunci, dar bineînţeles nu am neglijat pregătirea fizică. În consecinţă, băieţii nu sunt foarte proaspeţi acum, ceea ce e normal pentru perioada în care ne aflăm. Ne aşteptăm suporterii la sală, pentru că ştim că sunt curioşi să vadă cum arată echipa în noua formulă. Noi încercăm doar să îi mulţumim şi îi rugăm să înţeleagă că, în acest moment nu este important neapărat rezultatul, ci pregătirea echipei pentru startul campionatului.”
Accesul publicului la cele 6 meciuri programate în acest weekend este gratuit. La finalul turneului, echipele vor fi premiate cu diplome şi cupe. Vor fi oferite şi trei premii speciale: Trofeul „Maricel Voinea” – pentru cel mai tehnic jucător, Trofeul „Alexandru Stamate” – pentru golgheterul turneului şi Trofeul „Nicolae Neşovici”, pentru cel mai bun portar.
Programul turneului:
• Vineri, 10 august: Poli Timişoara – CSU Suceava (17); CS Minaur – AHC Potaissa Turda (19)
• Sâmbătă, 11 august: Poli Timişoara – AHC Potaissa Turda (17); CS Minaur – CSU Suceava (19)
• Duminică, 12 august: AHC Potaissa Turda – CSU Suceava (11); CS Minaur – Poli Timişoara (13).
14:15 – Festivitate de premiere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.