Administratorii de bloc nu mai pot face plăţi cu bani “cash” din septembrie

0
166

Asociaţiile de proprietari vor fi obligate să îşi deschidă conturi bancare, de la sfârşitul lunii septembrie, din care să facă plăţile către furnizorii de utilităţi. Administratorii vor avea voie cu bani „cash” doar în situaţii excepţionale.
La finalul lunii septembrie intră în vigoare noua lege a asociaţiilor de proprietari, legea 196/2008, iar potrivit unor prevederi din actul normativ administratorii de bloc nu vor mai avea bani „cash” pe mână, fiind obligaţi să deschidă cont bancar în care să depună, opţional, banii primiţi de la proprietari în contul cotelor de întreţiere şi din care să se facă plăţile, de data aceasta obligatoriu, către furnizorii de utilităţi.
Datele contului trebuie să fie aduse la cunoştinţa tuturor membrilor asociaţiei de proprietari.
În termen de 24 de ore la momentul în care administratorul primeşte orice sumă de bani, este obligat să îi depună în contul asociaţiei.
Doar în cazuri excepţionale, în care este vorba despre cheltuieli neprevăzute, şi doar cu acordul proprietarilor, administratorul de bloc poate păstra în casierie bani cash, şi asta doar în limita a 1.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.