Vedeta de televiziune Andreea Raicu, îndrăgostită de Maramureş

0
562

Prezentă în Maramureş pentru botezul micuţei Rita, fetiţa actriţei Laura Cosoi, vedeta de televiziune Andreea Raicu a profitat de oportunitate pentru a vizita obiective turistice cunoscute din judeţul nostru. Pe blogul personal, într-un articol intitulat sugestiv “Maramureş, te iubesc!”, vedeta face o prezentare a locurilor pe care le-a văzut în week-end-ul tocmai trecut, recomandându-le cu tot dragul celor care îşi planifică o vacanţă în nordul României.

Cimitirul Vesel din Săpânţa este cel dintâi obiectiv turistic descris de Andreea Raicu, vedeta făcând o scurtă descriere nu doar a atmosferei din această locaţie, ci şi a configuraţiei acesteia. Următorul punct bifat în articol e Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei. “Nu ai cum să nu pleci îndurerat de aici. Dar e important să simţi această durere, să te doară această nedreptate pentru că face parte din fiecare dintre noi”, menţionează pe blog Andreea Raicu.

Povestea escapadei vedetei în Maramureş continuă cu experienţa în Centrul istoric din Baia Mare. “Reabilitarea Centrului Vechi (Piaţa Libertăţii) a început în 1993 şi a fost finalizată la sfârşitul anului 2004, iar rezultatul este unul splendid. Zona cuprinde un complex arhitectural de patrimoniu declarat monument istoric şi peste 20 de construcţii medievale, realizate în stil gotic târziu (…) Dar cel mai important este să te relaxezi în zona pietonală, care e şi un spaţiu expoziţional”, creionează Andreea Raicu. Bineînţeles, vedeta nu a ratat minunatul sat Breb de la poalele munţilor Gutâi. “Un sat foarte căutat în Maramureş, în parte datorită localnicilor care funcţionează după o orânduială străveche”, adaugă în însemnările ei Andreea Raicu. Următorul obiectiv pe listă: renumita mănăstire din Bârsana. “E o linişte fantastică aici, locul este incredibil de frumos – înţeleg perfect de ce prinţul Charles a ales să se cazeze aici în vizita sa în Maramureş”, subliniază Andreea Raicu adăugând câteva detalii istorice despre acest locaş. În periplul său prin Maramureş, vedeta a ajuns şi la ferma de struţi din satul Călineşti. “Dacă vii în Maramureş, poate cel mai important este să faci cunoştinţă cu tradiţiile locului. Aşa vei lua cu adevărat pulsul locului şi te vei catapulta în nişte vremuri pe care poate le considerai demult apuse, dar care aici palpită în continuare”, punctează Andreea Raicu povestind pe blog şi despre cum a frământat pâine coaptă pe vatră, despre experienţa ei la pensiunea “Casa Olarului” din Baia Sprie, ori cum a gustat din mâncarea pregătită în ceaun. “Nu există destule cuvinte în vocabular să vă descriu cât de bună a fost mâncarea pe care am savurat-o aici”, mai scrie, printre altele, vedeta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.