Derby pentru șefia seriei

0
126

• AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Fotbal Comuna Recea

Derby-ul etapei 8 a seriei a V-a din liga a III-a se va desfăşura între AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și ACS Fotbal Comuna Recea. Disputa dintre ocupantele primelor două locuri se va consuma azi, 12 octombrie, de la ora 15.00. Cu un eșec la activ pentru fiecare dintre combatante, partida se anunță una încrîncenată, între grupările ce au ca obiectiv promovarea în eșalonul secund. Miercurea Ciuc, prin prisma bugetului astronomic pentru acest eșalon, se vorbește de peste 1 milion de euro, este oarecum favorită în derby, însă elevii lui Romulus Buia și Ovidiu Mic merg cu speranța unui rezultat pozitiv, care să-i mențină aproape de lider. Trei puncte le despart pe cele două, Ciuc a acumulat 18, Recea – 15, iar o victorie a gazdelor ar însemna desprinderea în clasament. Implicit lupta nu ar mai rămîne atît de interesantă, echipa antrenată de Valentin Suciu urmînd să ia o opțiune serioasă la cîștigarea seriei. Înaintea începerii sezonului, dar și pe parcursul celor șapte etape, s-a tot vorbit că Miercurea Ciuc a insistat la FRF să facă parte din seria a V-a, mai accesibilă decît prima, ciucanii încercînd de cîteva sezoane să ajungă în eșalonul doi. Ce-i drept, liderul la zi beneficiază de cele mai bune condiții dintre toate echipele din serie, însă asta nu înseamnă că va fi ușor în această serie. ACS Fotbal Comuna Recea are șansa să relanseze și mai mult disputa pentru titlu și să facă uitată înfrîngerea din etapa trecută cu o victorie la Miercurea Ciuc.

E nevoie de puncte pentru a ne menține sus
• Avântul Reghin – CS Minaur Baia Mare

Și Minaur Baia Mare are parte azi de un nou meci important, dar în același timp foarte dificil. Formația lui Dorin Toma și Vlad Ungureanu se va deplasa în județul Mureș pentru confruntarea cu Avântul Reghin. Adversar ce a provocat singurul eșec al liderului, reghinenii trecînd în etapa a patra, acasă, de Miercurea Ciuc (1-0). Chiar dacă ocupă doar locul 7 (12 puncte), Avântul formează o echipă solidă, în special în confruntările de acasă, beneficiind de aportul a cîtorva jucători experimentați. Iar cel mai sonor nume este cel al atacantului Vlad Bujor, cu multe jocuri la nivelul ligii 1. Doar că băimărenii nu trebuie să se sperie de acest aspect, trebuie să meargă motivați, concentrați și hotărîți să scoată un rezultat pozitiv. Dacă vor avea aceste atuuri, atunci pot spera la un scor care să le păstreze invincibilitatea. CS Minaur Baia Mare ocupă locul 3 înaintea acestei partide, totalizînd 15 puncte. Din lotul echipei noastre va absenta Sorin Șerban, aflat în pregătiri cu lotul național de juniori Under 19 al României. În etapa trecută nici una dintre adversarele de azi nu a izbutit să se impună, Reghin a remizat, 1-1, la Gloria Bistrița, iar băimărenii au făcut 0-0 în confruntarea de acasă cu Râșnov.
Programul etapei 8 • Vineri, 12 octombrie, ora 15.00: AFC Hărman – CS Iernut (ora 14.00); AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Fotbal Comuna Recea; Gaz Metan Mediaș II – CFR Cluj-Napoca II; Avântul Reghin – CS Minaur Baia Mare; Sănătatea Cluj-Napoca – ACS Unu Fotbal Gloria Bistrița; Sticla Arieșul Turda – MSE Târgu Mureș • Sîmbătă, 13 octombrie, ora 15.00: Unirea Tășnad – AFC Odorheiu Secuiesc; Olimpic Cetate Râșnov – Unirea Dej.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.