O staţie SMURD – prioritatea principală a localnicilor din Şomcuta Mare

0
138

Înfiinţarea unei staţii a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este unul dintre obiectivele dorite de locuitorii oraşului Şomcuta Mare şi ai celor din localităţile aparţinătoare. Cel puţin asta reiese dintr-un sondaj realizat de primăria oraşului.

Consultarea populaţiei a fost lansată, în urmă cu o săptămână, pe site-ul Primăriei Şomcuta Mare. Astfel, cetăţenii au avut posibilitatea să-şi exprime opţiunile şi să trimită comentarii şi sugestii privind proiectele pe care le consideră prioritare. Pe lângă serviciul SMURD (conform sondajului, considerat prioritate de 121 de persoane), din opţiunile cetăţenilor mai reiese dorinţa stringentă pentru modernizarea străzilor – obiectiv considerat prioritar de 109 persoane – şi înfiinţarea unei creşe (opţiune bifată de 67 de persoane). „Conform datelor înregistrate în urma sondajului, multe persoane consideră că acordarea de terenuri şi locuinţe pentru tineri ar trebui să aibă întâietate, iar alţii pun pe primul loc: modernizarea pieţei agroalimentare sau înfiinţarea unui centru pentru persoane vârstnice, amenajarea locurilor de joacă şi recreere sau înfiinţarea unui centru artistic şi cultural”, a declarat Gheorghe Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.
De asemenea, în comentariile făcute, şomcutenii le-au recomandat celor din administraţie să intervină pentru ca oraşul să aibă o farmacie cu program non-stop, iar alţii au solicitat taxe şi impozite mai mici, înfiinţarea unei şcoli de meserii, canalizare şi apă pentru cei care nu au, sau amenajarea de piste pentru biciclişti.
„Cunoaşterea cât mai exactă a nevoilor, speranţelor şi atitudinilor cetăţenilor constituie o preocupare permanentă a administraţiei noastre. În urma acestui sondaj, se va face o analiză a tuturor datelor înregistrate şi vom pregăti proiecte pentru a răspunde nevoilor unui număr cât mai mare de cetăţeni”, a mai precizat primarul. Un asemenea centru SMURD a fost înfiinţat şi la Cavnic. Datorită serviciului mobil de urgenţă de acolo, timpul de reacţie în caz de necesitate s-a redus considerabil în zonă, de la zeci de minute, la doar câteva minute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.