În Cătălina: O tânără, fără permis, a provocat un accident

0
77

Luni după-amiază, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulaţie produs în localitatea Cătălina. Verificările efectuate au relevat că o tânără, de 26 de ani, din Finteuşu Mic, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers, a acroşat un stâlp de iluminare publică, iar apoi s-a izbit de un podeţ, răsturnându-se pe partea lateral dreapta.
Tânăra care se afla la volan şi un pasager, de 34 de ani, au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au constatat că persoana care a condus autoturismul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis.

În Vălenii Lăpuşului: Conducere sub influenţa alcoolului

Tot luni, poliţiştii din Coroieni s-au sesizat din oficiu că, în localitatea Vălenii Lăpuşului, a avut loc un eveniment rutier.
În urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat, de 61 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului şi a ajuns în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de mers. Nici o persoană nu a fost rănită. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

În Cavnic: Accident cu pagube materiale

Luni, după-amiază, poliţiştii din Cavnic au fost sesizaţi că, pe strada Eliberării, din oraş s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale, în care a fost implicată o autospecială de poliţie.
Pe fondul carosabilului acoperit cu apă şi motorină, agentul de poliţie care conducea autospeciala a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 58 de ani. Nici o persoană nu a fost rănită.
Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.

Din 2030

Danemarca propune interzicerea vânzărilor de maşini noi pe benzină şi motorină.
Danemarca a propus interzicerea din 2030 a vânzării de maşini noi pe benzină şi motorină şi din 2035 a hibridelor, ţara nordică dorind să promoveze puternic maşina electrică.
Pentru a deveni lege, proiectul trebuie aprobat de parlament. Premierul danez Lars Lokke Rasmussen spune că planul reprezintă o ţintă ambiţioasă, însă trebuie neapărat încercat.
Şi alte ţări au planuri ambiţioase sau au făcut deja paşi către „electrificare”. Marea Britanie vrea să interzică din 2040 vânzarea de maşini noi cu motor termic, în Suedia maşinile electrice au 7% din piaţă, iar în Norvegia electricele şi hibridele au peste jumătate din piaţă.
Primarii din oraşe precum Paris, Madrid, Mexico City şi Atena au spus că vor ca până în 2025 maşinile diesel să nu mai aibă acces în centrul oraşelor, iar guvernul francez a spus că ar vrea să interzică din 2040 vânzarea de maşini noi pe benzină şi motorină.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.