Liceul „Marmaţia”, premiat la Viena

0
145

Liceul Tehnologic “Marmaţia” din Sighetu Marmaţiei se numără printre laureaţii Premiilor de excelenţă în domeniul educaţiei şi formării profesionale (EFP) 2018. Premiile au fost înmânate vineri, 9 noiembrie, la Viena, de comisarul european Marianne Thyssen în cadrul conferinţei de închidere a Săptămânii europene a competenţelor profesionale 2018.

• cel mai înalt grad de eficienţă în punerea în aplicare a programelor de educaţie antreprenorială

Premiile de excelenţă în domeniul EFP recompensează exemple remarcabile de educaţie şi formare profesională din Europa şi reprezintă un criteriu de excelenţă în domeniu. Unităţile de învăţământ premiate au fost evaluate, la nivel naţional, de comisii speciale formate din reprezentanţi Junior Achievement (JA) şi autorităţi din domeniul educaţiei. Acestea au demonstrat cel mai înalt grad de eficienţă în ceea ce priveşte punerea în aplicare a programelor de educaţie antreprenorială. Criteriile de selecţie au inclus: strategia de implementare a cursurilor de educaţie antreprenorială, eficacitatea alocării resurselor, existenţa unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunităţii locale de afaceri şi relevanţa acţiunilor pentru susţinerea schimbului de bună practică. Cea de-a treia Săptămână europeană a competenţelor profesionale s-a desfăşurat la Viena, în perioada 5-9 noiembrie, fiind organizată de Comisia Europeană, sub deviza „Descoperă-ţi talentul”. Scopul Săptămânii a fost de a demonstra că EFP este o alegere inteligentă care duce la excelenţă în educaţie, locuri de muncă de înaltă calitate şi creşterea şanselor de angajare. Ea reprezintă una dintre cele zece acţiuni cheie propuse de Comisie în cadrul Agendei pentru competenţe în Europa, lansate în iulie 2016.

• liceul din zona istorică a Maramureşului cu cea mai variată ofertă educaţională

Liceul Tehnologic “Marmaţia” a fost laureat la categoria destinată companiilor şi cursanţilor – Junior Achievement Europe. Totodată, liceul este unul dintre cele 17 instituţii de învăţământ câştigătoare ale competiţiei Şcoala Antreprenorială a Anului. Liceul maramureşean implementează programe Junior Achievement România pentru promovarea educaţiei economice moderne, recunoscând necesitatea de a integra învăţarea în spirit antreprenorial în toate sectoarele educaţiei. Majoritatea elevilor şi profesorilor liceului sunt implicaţi în activităţi educaţionale antreprenoriale, iar acestea au un impact pozitiv asupra şcolii. Mai mult, Liceul Tehnologic “Marmaţia” este liceul din zona istorică a Maramureşului cu cea mai variată ofertă educaţională. Până în anul 2020, această unitate de învăţământ îşi propune să devină un centru puternic pentru formarea profesională iniţială, continuă şi permanentă, o unitate emblematică a vieţii educaţionale şi socio-economice a zonei, cu scopul de a instrui tinerii capabili să se integreze pe piaţa muncii sau să înceapă o afacere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.