Premiul întâi pentru DĂNȚĂUȘII din Baia Mare

0
283

Palatul Copiilor din Baia Mare (director prof. dr. Ion Iuga) a participat la a XVIII-a ediție a Festivalului Național ,,Ambasadorii Unirii”, organizat recent la Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor din Alba Iulia, sub egida Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia și sprijinit de către Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.
Instituția băimăreană a fost reprezentată de copiii și tinerii făcând parte din Ansamblul „Dănțăușii” coordonat de prof. coregraf Maria Seraz, însoțiți de părinții dornici să-și vadă fiii pe scenă, în cadrul spectacolului folcloric „Bat Clopotele Cântând Reîntregirea”.
Peste 800 de copii și profesori din regiunile istorice ale țării și din străinătate au participat la acest festival, care a constat într-o paradă a portului popular, Te Deum la Catedrala Reîntregirii, Hora Unității cu prezentarea solilor, primirea oficială și spectacol de dansuri și cântece populare. Au fost copii din județele: Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Timiș, Alba, dar și din Bulgaria, Serbia și Ucraina. „Pe această cale, adresăm cele mai sincere mulțumiri profesoarei Corina Cotea pentru organizarea manifestării, alături de prof. Fonoage Daniel, directorul Palatului Copiilor Alba Iulia”. a punctat prof. coregraf Maria Seraz.
Un moment impresionant a fost primirea Convoiului Centenarului, la ieșirea din Cășeiu, de către Palatul Copiilor din Baia Mare și un grup din Negrești-Oaș. Convoiul era format din 6 căruțe trase de 12 cai frumoși, reprezentând delegația Maramureșului, care a reconstituit “Drumul Unirii” și se îndrepta spre Alba Iulia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.