16.000 de pachete cu țigări confiscate în Ajun de Crăciun

0
38

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în Ajun de Crăciun, în urma a două acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 15.900 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 186.000 lei, iar un autoturism de teren a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

În data de 24 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declan­șat două acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 3, lucrătorii au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direc­ția localității Ulma, județul Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia au fost observate mai multe baxuri cu țigări. În urma cercetării zonei, în imediata apropiere a autoturismului, au mai fost descoperite alte colete cu țigări, făcând parte din același lot. Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit în total 20 de baxuri cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.900 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 115.800 lei. Autoturismul de teren, marca Mitsubishi Pajero, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei. Câteva ore mai târziu, lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit pe raza localității Costileva, județul Suceava, 12 baxuri cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, de proveniență ucraineană. Coletele au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări, în valoare de 70.200 lei. În ambele cazuri, țigările, în valoare totală de 186.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Maramureșean, cercetat pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 19.088 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 223.200 lei, doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate, pană la finalizarea cercetărilor.
Tot luni, 24 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 1, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete voluminoase. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut o persoană, cetățeanul român Nicolae G., în vârstă de 37 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite șase colete cu țigări, iar în imediata apropiere a acestora un autoturism marca Jeep Grand Cherokee. Autoturismul împreună cu țigările au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei. Întreaga cantitate de țigări, precum și autoturismul în valoare de 16.300 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.