Angajarea elevilor și studenților în vacanțe

0
60

Prin programul special pentru elevi și studenți pentru anul 2018, s-a propus în condițiile Legii nr. 72/2007, ocuparea pe perioada vacanței de vară a 200 persoane, din care 180 să fie elevi și 20 studenți. Acest program are în vedere deprinderea elevilor și studenților cu activitatea, prin facilitarea tranziției de la școală la muncă și obținerea de venituri din muncă.
Astfel, “angajatorul care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință ( 500 lei) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, respectiv 250 lei/lună. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș, Ștefania Donca.
În urma implementării și promovării acestei măsuri active în anul 2018, 240 elevi și 8 studenți au încheiat contracte de muncă pe perioadă determinată și beneficiază pe perioada vacanței de vară de stimulente financiare, în valoare de 250 lei lunar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.