Comerţ ilicit – amenzi în valoare de 82.000 lei

0
65

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au organizat şi desfăşurat, în perioada 18 – 20 aprilie, o acţiune de verificare a unor unităţi economice, privind legalitatea operaţiunilor de achiziţie, depozitare şi comercializare a legumelor, fructelor, produselor alimentare şi băuturilor alcoolice. Au fost verificate 26 de societăţi comerciale şi 13 persoane fizice de pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.
În urma controalelor, au fost constatate 3 infracţiuni la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. În continuare, sub coordonarea procurorului de caz, urmează să se efectueze acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.
Totodată, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 82.000 lei. Poliţiştii au dispus şi confiscarea a 117 articole vestimentare şi a unor produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de aproximativ 10.000 lei, şi au ridicat suma de 13.631 lei.

În Tulghieş – au sustras 1.700 lei, dar au fost prinse la scurt timp

Vineri, 19 aprilie, poliţiştii au fost sesizaţi că, în localitatea Tulghieş, comuna Mireşu Mare, s-a comis un furt dintr-o locuinţă.
Proprietara le-a declarat poliţiştilor că persoane necunoscute au profitat de faptul că uşa de acces a fost lăsată neasigurată, au intrat într-o cameră şi au sustras 1.700 De lei.
La scurt timp de la sesizare, poliţiştii au demarat procedurile specifice, reuşind să identifice, pe raza localităţii Mireşu Mare, două tinere bănuite de comiterea furtului. Cele două tinere, de 18 şi 22 de ani, ambele domiciliate în judeţul Sălaj, sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate.

Ordin de protecţie provizoriu emis de poliţişti în Băiţa de sub Codru

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre un scandal la un imobil din localitatea Băiţa de sub Codru.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat o femeie, de 32 de ani, victimă a infracţiunii de violenţă în familie. Poliţiştii au constatat că femeia a fost agresată de concubinul acesteia, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, pe fondul consumului de alcool.
Conform procedurilor legale, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, întocmind dosar penal pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie. Totodată, faţă de bărbat s-a luat măsura internării la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmaţiei.
Bărbat, de 56 de ani, depus în penitenciar
Sâmbătă, 20 aprilie, poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din Vişeu de Sus şi cei ai Postului de Poliţie Moisei au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
Mandatul a fost emis de Judecătoria Vişeu de Sus, pe numele unui bărbat, de 56 de ani, care are de executat o pedeapsă de 180 de zile detenţie pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Bărbatul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Dosare penale pentru furt

În weekend, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea a trei furturi din supermarketuri. Toţi cei care au încercat să-şi însuşească bunuri pe nedrept au fost observaţi de agenţii de bază sau de angajaţi, iar acum sunt cercetaţi de poliţişti.
Furturile s-au comis în Baia Mare şi Baia Sprie. Poliţiştii au fost sesizaţi de agenţii de securitate din cele trei supermakerturi, despre faptul că au observat persoane care au trecut pe lângă casele de marcat fără a achita produsele pe care le-au luat de pe rafturi.
Poliţiştii au intervenit la fiecare caz semnalat şi au identificat doi bărbaţi din Baia Sprie, şi unul din Baia Mare, bănuiţi de comiterea faptelor. Verificările poliţiştilor au relevat că aceştia ar fi sustras de pe rafturile supermarketurilor parfumuri, băuturi alcoolice şi articole vestimentare. Toate produsele au fost recuperate şi restituite administratorilor.
În cauză s-au întocmit dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.