Ediţia I a Forumului Naţional al Spitalelor

0
52

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a participat la prima ediţie a Forumului Naţional al Spitalelor care s-a desfăşurat în perioada 18-19 iunie la Bucureşti.
„Este nevoie de o asociaţie a spitalelor din România. Acesta ar trebui să fie unul din scopurile acestui Forum. Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociaţii. Vreau să îl pun la masă pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanţelor”, a subliniat Sorina Pintea.
“Empatie, schimbarea mentalităţilor. În primul rând schimbarea mentalităţilor, pentru că aceasta ne va aduce şi empatie (…). Aşa ceva nu se cumpără”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
Sorina Pintea a atras atenţia că a primit numeroase sesizări, la Ministerul Sănătăţii, de la pacienţi cărora spitalele le-au cerut să îşi cumpere medicamente.
“Am făcut verificări. Spitalele respective aveau excedent bugetar, deci puteau să le cumpere. Nu ştiu de ce nu o făceau. Voi continua controalele inopinate”, a atras atenţia ministrul.
Sorina Pintea a spus că anul trecut a fost anul investiţiilor în oameni în sistemul sanitar, anul acesta este al investiţiilor în echipamente, iar anul viitor al extinderii programelor naţionale.
Sorina Pintea a mai atras atenţia că managerii pot să scoată posturile disponibile la concurs.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.