Investiţie medicală în Baia Mare, de 2,2 milioane euro

0
650

Un Centru de radioterapie a fost inaugurat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, clădirea care îl găzduieşte fiind construită din fonduri proprii ale unităţii sanitare, iar echipamentul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.
Compartimentul de radioterapie inaugurat în Baia Mare are 10 paturi, iar personalul medical care deserveşte centrul este format din 3 medici specialişti, 9 asistenţi medicali specializaţi în radiologie şi radioterapie şi 2 fizicieni. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă, atât pacienţilor din judeţul Maramureş, cât şi din judeţele învecinate. Dacă în 2013 spitalul avea un aparat de cobaltoterapie impropriu pentru tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice, la momentul de faţă, spitalul are un accelerator liniar, un computer tomograf cu opţiune de simulare, un sistem de plan tratament, sisteme de dozimetrie şi de contenţie pregătite pentru a trata peste 700 pacienţi anual.
În cadrul proiectului „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”, finanţat printr-un împrumut de Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii a semnat contracte în valoare de 17,9 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente specifice de radioterapie a 8 asemenea centre care oferă soluţii complete de asigurare a tratamentului necesar pentru pacienţii care au nevoie de radioterapie.
La Spitalul din Baia Mare, instalarea echipamentelor în valoare de 2,2 milioane euro a fost finalizată în august 2018. Instalarea echipamentelor şi punerea în funcţiune a acestora în celelalte şapte centre din ţară se va finaliza până în luna ianuarie a anului 2020. (a.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.