Cea de-a XX-a ediție a Festivalului ”Pântru mândra din Botiza” – un real succes

0
30

În perioada 17 – 18 august 2019 a avut loc cea de-a XX-a ediție a festivalului devenit deja tradiție, ”Pântru mândra din Botiza”. În organizarea primarului Florea Poienar, cei prezenți au asistat, și în acest an, la o paradă a celor mai frumoase costume populare, întreaga manifestare stând sub semnul tradiției și al autenticului.
La fel ca în anii prece­denți, alături de edilul din Botiza au venit pentru a saluta botizenii și a transmite gândurile lor bune atât președintele CJ Ma­ra­mureș, consilieri jude­țeni, cât și primari din întreg județul. Cuvântul de deschidere a aparținut preotului din Botiza, care a început discursul său cu o rugăciune.
Gânduri bune au transmis consilierii județeni Liliana Moga, Florica Roman și Ioan Buda, dar și primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, primarul comunei Cupșeni, Lucia Butcure, Anuța Bizău, edilul din Bogdan Vodă, Irina Iusco, primarul comunei Șieu, Matei Godja, edilul din Oncești, Ioan Pasere, primarul comunei Strâmtura și edilul din Groșii Ți­bleșului, Nicolae Burzo.

”Sufletul maramure­șeanului este cel care atrage turiștii în județul nostru”

Ferice de comunitatea care are atât de mulți prieteni, iar Botiza este cu adevărat o comună binecuvântată, a declarat în cuvântul său șeful admi­nistrației județene, Gabriel Zetea. ”Am fost la foarte multe manifestări în ultima lună, la acțiuni organizate în localitățile Maramureșului, la întâlniri cu fiii satului, la sărbători legate de diverse evenimente, însă rar mi-a fost dat să văd atât de mulți prieteni din comu­nități învecinate sau de mai departe, care să vină să cinstească locul și pe primul gospodar. Mă bucur că, și în acest an, Consiliul Județean Mara­mureș este din nou partener și organizator al aces­tui eveniment renumit pe întreaga Valea Izei, unde suportul financiar acordat a fost unul consistent, instituția jude­țeană finanțând 80% din totalul acțiunii. Alături de colegii consilieri județeni am decis să ajutăm fiecare comunitate maramu­reșeană care ne arată că dorește să păstreze cu adevărat tradiția noastră moștenită din moși-stră­moși. Din acest motiv, cu trei ani în urmă, în 2016, am realizat un parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și adminis­trațiile locale, în special pentru promovarea jude­țului nostru ca un brand turistic. Și cred că nu a rămas vreo manifestare locală tradițională autentică care să nu fie sprijinită din toate punctele de vedere de către adminis­trația județeană, atât financiar cât și logistic, dar și prin prezența la târguri de turism națio­nale sau internaționale. Iar acest lucru este vizibil prin numărul mare de turiști care aleg să viziteze Maramureșul, pentru că au ce să vadă în aceste locuri atât de frumoase pe care le avem aici”. a declarat președintele Con­siliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea. În final, șeful admi­nistrației județene a transmis și localnicilor din Botiza vestea așteptată cu atât de multă nerăbdare de toți locuitorii de pe Valea Izei, respectiv semnarea ordinului de începere al lucrărilor pe partea de proiectare și execuție, în valoare de 30 de milioane de euro, pe acest drum județean care nu a fost reabilitat de câteva decenii. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.