100.000 de lei pentru ”Centenar la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai Baia Mare”

0
360

În cadrul ultimei şedinte a Consiliului Judeţean Maramureş, desfăşurată în 29 august, la Mireşu Mare, aleşii judeţeni au votat pentru aprobarea participării Judeţului Maramureş la realizarea în comun cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a evenimentului ”Centenar Colegiul Naţional Gheorghe Şincai Baia Mare”, alocând suma de 100.000 de lei din fondul de rezervă. Totodată, a fost încheiat şi un Acord de cooperare între Judeţul Maramureş prin Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Prin adresa transmisă instituţiei judeţene la începutul lunii iunie 2019 de către conducerea ISJ Maramureş, respectiv de către Leonard Mardar, directorul Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” Baia Mare, se specifică faptul că, în anul 2019, se împlineşte un veac de la înfiinţarea acestui colegiu etalon pentru întregul judeţ. Evenimentele propuse să se desfăşoare în intervalul 14 – 19 octombrie 2019 cuprind, pe lângă festivitatea de deschidere, o serie de conferinţe, concursuri de matematică, limba şi literatură română, concursuri sportive, de informatică, de scurt metraj, de ştiinţe. Vor avea loc şi expoziţii de carte veche, de fotografie veche din istoria colegiului, de machete de fizică, lansări de reviste, publicaţii, broşuri, volume, realizarea monografiei liceului, sesiuni de comunicări ştiinţifice, simpozioane, ateliere de robotică, de creaţie de produse caligrafice în limba chineză, de produse ceramice, spectacole, workshopuri şi multe alte activităţi.
Deşi proiectul de hotărâre a iscat unele discuţii în tabăra consilierilor liberali legate de faptul că principalul finanţator ar trebui să fie Primăria Baia Mare, şeful administraţiei judeţene a subliniat, încă o dată, faptul că instituţia pe care o conduce va sprijini cu toate mijloacele acţiunile prin care se prezintă excelenţa în educaţie, reamintind faptul că administraţia judeţeană a fost şi va rămâne, pe mai departe, alături de actul educaţional din Maramureş. Proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii judeţeni prezenţi la Mireşu Mare, suma finanţată fiind de 100.000 de lei, bani care vor fi alocaţi din fondul de rezervă.
(a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.