Întruchipare şi zbor

0
47

Cu o “energie nestăvilită”, dar şi cu o anumită rigoare în exprimarea sa picturală, Ioan Pop Prilog a adus în faţa iubitorilor de frumos o temă profundă, “Întruchipare şi zbor”. Expoziţia sa a putut fi admirată în aceste zile la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Maramureş.
“Este o expoziţie eveniment. Artistul ne oferă ocazia de a pătrunde în creaţia lui de maturitate. Este vorba de zbor, de facultatea omului de a ridica privirea spre cer. Avem nevoie de a ne uita spre văduh să ne purtăm privirea şi imaginaţia în infinit…Ioan Pop Prilog face parte din artiştii de elită din Baia Mare care are o energie nestăvilită. Dă dovadă de o anumită rigoare în ce priveşte ieşirea în faţa publicului. Dincolo de această căutare a profunzimilor, se observă spontaneitatea, entuziasmul discursului pictural”, a punctat artistul plastic, Bertalan Kovacs.
Pe de altă parte, Bertalan Kovacs a remarcat că “în arta sa este o caracteristică prin care se situează în avangardă: dincolo de subiect şi tema plastică, creaţia pe care o creează cu multă pasiune, este o platformă prin care discursul pictural se situează pe un câmp energetic. Pictura nu mai e doar o aglomerare a unor prilejuri de a declanşa imaginaţia, ci este un mediu puternic energizat, un câmp energetic care la orice atingere îşi sporeşte exponenţial puterea de a capta în dialog pictorul”.
În privinţa cromaticii, Bertalan Kovacs a accentuat că în lucrările lui Ioan Pop Prilog, “totul e luminos, exuberant”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.