Pe Mesteacăn, s-a răsturnat o cisternă cu argon lichid

0
43

ISU Maramureș informează că, pe DN 1C Dej – Baia Mare, la kilometrul 115+500 de metri, în zona localității Valea Chioarului, o cisternă încărcată cu 22 tone de argon lichid s-a răsturnat în șanț. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar vehiculul nu prezintă scurgeri. La fața locului au fost prezente echipaje ISU și ale Gărzii de Mediu. Traficul nu a fost afectat.

Transportatorii la control

În cadrul unei acțiuni desfășurată, miercuri, de polițiștii Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier pentru verificarea respectării normelor prevăzute de legislația rutieră în domeniul transportului public de persoane și mărfuri, au fost controlate 71 de autovehicule.
În 53 de cazuri s-a impus aplicarea unor sancțiuni pentru abateri precum: nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, folosirea telefonului mobil la volan, defecțiuni la sistemul de iluminare/ semnalizare al autovehiculelor.
Acțiunea a vizat reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehicule destinate transportului de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 tone, precum și cele destinate transportului public de persoane.

În Sighetu Marmației
Amenzi de peste 16.000 lei, certificate, permise și plăcuțe de înmatriculare retrase

Plăcuțele de înmatriculare trebuie să corespundă standardelor.
Miercuri, între orele 9-13, polițiștii din Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune de supraveghere și control a traficului rutier, în vederea sancționării participanților la trafic care nu respectă normele rutiere.
Au fost controlate 134 de autovehicule, dar vizați au fost și pietonii care traversează neregulamentar, mai ales că traversarea neregulamentară este a doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave. 16 dintre aceștia au fost sancționați contravențional, în timp ce conducătorilor auto li s-au aplicat 48 de sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor a depășit 16.000 lei.
Totodată, polițiștii au reținut 6 certificate de înmatriculare și 3 permise de conducere, iar în 5 cazuri au retras plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor întrucât acestea nu corespundeau standardelor în vigoare.

În Seini
Dosar penal pentru un bărbat din Carei

Polițiștii au constatat 20 de abateri contravenționale și o infracțiune rutieră de conducere fără permis. Un bărbat, de 39 de ani, din Carei, s-a ales, astfel, cu dosar penal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.