Baia Mare își susține candidatura pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022

0
124

Candidatura municipiului Baia Mare pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022 este susținută astăzi, 15 noiembrie, la sediul European Youth Forum din Bruxelles. Baia Mare este în finala competiției alături de: Kazan (Rusia), Poznań (Polonia), Tirana (Albania) și Varaždin (Croația), după ce, în prima etapă, a concurat cu 11 orașe.

• conceptul candidaturii: Cercul Urban de Tineret

O delegație din Baia Mare, formată din trei tineri – doi lucrători de tineret și primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș – a plecat ieri spre Bruxelles urmând ca astăzi de la ora 9, la sediul European Youth Forum, Bianca Tătar, o tânără de 26 de ani din Baia Mare, cu experiență în domeniul de tineret de 6 ani, împreună cu Primarul Municipiului Baia Mare, să susțină candidatura în fața unui juriu de 15 persoane, reprezentanți ai mai multor instituții europene. Conceptul candidaturii orașului Baia Mare este Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret) – un proces participativ, condus de tineri, care împreună cu sprijinul municipalității și al comunității în general, creează structurile, contextul și mecanismele necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a unui oraș. Mai mult, candidatura are la bază nevoile tinerilor din comunitate și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU, asumate și de Uniunea Europeană. „Am foarte mari emoții pentru că este cea mai mare provocare cu care m-am întâlnit până acum. Totuși, la fel de mare este și recunoștința pe care o simt față de toți cei care ne sprijină și ne susțin. Chiar dacă prezentarea va fi susținută doar de către mine și domnul primar, întreaga echipă Baia Mare 2022 s-a implicat activ în construirea ei și se implică momentan pentru ca totul să funcționeze cum trebuie. Mai mult, avem alături și o echipă de tineri care lucrează pe videouri pe care le vom folosi, au servit ca public la repetițiile pentru prezentare și ne umplu cu energie și susținere. Deci, pe cât de mare e presiunea, pe atât de recunoscătoare sunt că pot să trec prin această experiență, alături de oameni extraordinari”, a declarat Bianca Tătar.

• rezultatul va fi anunțat în data de 21 noiembrie la Amiens (Franța)

Până la finalul zilei, juriul va decide cine va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2022. Rezultatul va fi anunțat în data de 21 noiembrie la Amiens (Franța), într-o ceremonie de acordare a titlului. „Ne dorim tare mult, toți cei implicați în acest sector: tineri și lucrători de tineret, cât și municipalitatea, să continuăm să dezvoltăm acest domeniu, dar și orașul în general, bazându-ne pe trei piloni esențiali, în percepția noastră: tineri – oraș – sustenabilitate”, a punctat Diana Sabo. Baia Mare a fost Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019, acumulând astfel experiență în ges­tionarea unui program de acest fel. În urma implementării programului, s-a observat o creștere considerabilă a implicării tinerilor în comunitate și o dorință crescută de participare activă în comunitate atât din perspectivă de voluntari, cât și ca participanți la activități de dezvoltare personală și profesională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.