Remiză pentru lider, Minaur a urcat pe 2!

0
111

În penultima etapă a turului Ligii a III-a, Seria a V-a, toată consumată vineri după-amiază, liderul ACS Fotbal Comuna Recea a remizat la Turda (1-1), iar CS Minaur Baia Mare a urcat pe locul 2, după victoria de la Sânmartin (2-1).
Recea a jucat pe terenul unei echipe incomode, Sticla Arieșul Turda având un tur de campionat pozitiv, cu numai două eșecuri la activ, și pe poziția a patra înaintea disputei cu maramureșenii. De aici a rezultat un meci echilibrat, perioadele de dominare fiind împărțite. Gazdele au avut inițiativa în prima parte, au beneficiat și de câteva situații, însă nu clare, prima repriză încheindu-se fără rezultat pe tabelă. Turda a revenit mult mai decisă de la cabine, aspect concretizat la poarta lui Bota în minutul 51, când juniorul Cobârzan a deschis scorul cu un șut sub bară. Sticla a făcut un pas în spate după marcarea golului, oaspeții trecând la cârma jocului. Chinde a avut șansa egalării în minutul 70, dar a fost stopat de Cordoș, iar la poarta cealaltă, pe contraatac, același Cobârzan putea face 2-0, dar Bota a fost la post. Comuna Recea a profitat de momentele bune și a restabilit egalitatea în minutul 72, Adrian Micaș trimițând o torpilă în vinclul porții de la 25 m. Până la final ambele formații au mai beneficiat de câte o ocazie clară, dar până la urmă s-a încheiat 1-1, rezultat just după cele petrecute în teren.

• ACS Fotbal Comuna Recea: Bota (căpitan) – Potcoavă, Kis, Urs, Opriș, Micaș, Romario Rus, Oltean (Berindea 94`), Mărieș, Teuț (Chinde 66`), Janos (Brata 84`). Antrenori: Ciprian Danciu și Ovidiu Mic.

CS Minaur a revenit cu toate punctele din deplasarea de la CSC Sânmartin și a urcat pe locul secund în serie, formația pregătită de Dorin Toma revenind de la 1-0. De altfel, deschiderea scorului s-a consumat în chiar primul minut, gazdele beneficiind de un penalty transformat de Sergiu Pop. Galben-albaștrii au încercat să treacă cât mai repede peste șocul încasării golului, treptat preluând inițiativa. Așa se face că în prima parte oaspeții au irosit trei situații clare de a restabili egalitatea, David Simion, Ciprian Duruș și Adrian Bedea având posibilitatea de a marca. Execuțiile lui Simion și Bedea au fost parate de portarul gazdelor, iar șutul expediat de Duruș a nimerit bara. Băimărenii au jucat cu răbdare și în partea secundă, și-a sufocat efectiv adversarul, schimbările efectuate de tehnicianul Dorin Toma, la pauză sau pe parcursul părții a doua, având efectul scontat. După ratarea lui Brian Lemac cu capul și intervenția extraordinară a lui Barabaș, oaspeții vor restabili egalitatea. Alexandru Muscă primește o pasă în careu și șutează din unghi la colțul lung, în minutul 77. CSC Sânmartin profită de o nesincronizare în defensiva noastră și irosește o șansă mare în minutul 83, rezolvată de Dombradi. Peste două minute, Valer Giurgiu ia o acțiune pe cont propriu, trece în viteză de trei sau patru adversari, îl culcă pe portar din fentă și trimite la colțul lung, aducând bucuria în tabăra galben-albastră. Minaur gestionează așa cum trebuie finalul de joc și câștigă punctele care o propulsează pe locul secund.

• CS Minaur Baia Mare: Dombradi – Lihet (46, C. Tutuța), Prunescu, D. Simion, Duruș, Piper, Lupu (căpitan), Șter (46, Valer Giurgiu), Bedea (76, Coroian), Szekely (62, Muscă), Lemac. Antrenori: Dorin Toma, Vlad Ungureanu și Marius Marian.

Rezultatele etapei 14
Unirea Dej – Unirea Alba Iulia 0-0; SCM Zalău – Sănătatea Cluj-Napoca 2-1; Viitorul Șelimbăr – AFC Odorheiu Secuiesc 4-0; ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița – Luceafărul Oradea 1-0; Avântul Reghin – Industria Galda de Jos 2-1; CSC Sânmartin – CS Minaur Baia Mare 1-2; CFR Cluj-Napoca II – Metalurgistul Cugir 0-2; Sticla Arieșul Turda – ACS Fotbal Comuna Recea 1-1.

Ultima etapă a turului
• Vineri, 29 noiembrie, ora 14.00: AFC Odorheiu Secuiesc – ACS Unu Fotbal Club Gloria Bistrița; Sănătatea Cluj-Napoca – Viitorul Șelimbăr • Sâmbătă, 30 noiembrie, ora 14.00: ACS Fotbal Comuna Recea – Unirea Dej; Metalurgistul Cugir – Sticla Arieșul Turda; CS Minaur Baia Mare – CFR Cluj-Napoca II; Industria Galda de Jos – CSC Sânmartin; Luceafărul Oradea – Avântul Reghin; Unirea Alba Iulia – SCM Zalău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.