Bunuri, în valoare de peste 323.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute

0
41

• În Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui microbuz marca Renault, un cetățean polonez, în vârstă de 62 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfurilor, diverse bunuri și cosmetice, din Grecia, respectiv Bulgaria pentru Polonia.
Cu ocazia controlului, în mijlocul de transport au fost descoperite 956 parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, cetățeanul polonez a declarat că este angajatul firmei de curierat și nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.
Bunurile a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 238.500 lei au fost reținute de către autoritatea vamală, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
• Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 423 articole vestimentare și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze produsele sau să le ofere cadou și nu de­ținea documente de proveniență pentru acestea.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 84.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.