De azi începe testarea oficială pentru COVID-19 în Baia Mare

1
282

Începând de ieri, 15 aprilie 2020, testele pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2 pentru cetățenii din Maramureș vor fi procesate în cadrul laboratorului care funcționează în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie.
Unitatea medicală a fost inclusă oficial și pe lista celor 10 unități medicale din țară care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu coronavirus în faza I. Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș, este prima unitate medicală din județ în care a fost construit un laborator de biologie moleculară, care include și un aparat de testare Real Time PCR, utilizat în depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.
La scurt timp se așteaptă operaționalizarea celorlalte două centre de testare din Maramureș, care vor funcționa în cadrul Spitalului Orășenesc din Vișeu de Sus și în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, astfel încât să se atingă o capacitate cât mai mare de testare.
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că este un susțină­tor al testării în masă, pe care o vede ca singura posibilitate de relansare economică a României.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.