Ziua Donatorului de Sânge

0
31

În fiecare an, în data de 14 iunie celebrăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu această ocazie, vineri, 12 iunie 2020, între orele 7,30 – 12, la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureş, Baia Mare, str. G. Coşbuc nr. 20/C, va avea loc o acţiune de donare de sânge, celebrându-se astfel şi Ziua Donatorului de Sânge.
Va fi lansată de asemenea campania „Donează Sânge, Salvează Vieţi”. Persoanele care au peste 18 ani pot dona sânge. Acestea vor participa şi la o tombolă organizată de Rotaract TEAM Baia Mare. Extragerea va avea loc în data de 12 iunie, după terminarea programului de lucru.
Centrul de Transfuzie Sanguină este deschis donatorilor de luni până vineri, între orele 7,30 – 11,30. Printr-o singură donare se salvează trei vieţi.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească donatorul sunt: greutate: 50-100 kg femeile, 60-110 kg bărbaţii; tensiunea arterială: maxima să nu depășească 200 mmHg, iar cea minimă, 100 mmHg; donatorul să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer; intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 72 zile. Donarea de sânge se face în condiţii stricte de siguranţă, fiind aplicate toate măsurile de protecţie recomandate, atât la donatorii de sânge, cât şi la personalul medical, pentru a preveni transmiterea SARS-CoV-2.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.