Se reabilitează cinematograful din Baia Sprie şi se construieşte un centru multifuncţional

0
81

– 13 milioane lei alocate de Guvern pentru lucrări –

Veste bună pentru băisprieni. Cinematograful orașului, închis de peste 20 de ani, va intra în reabilitare completă. Modernizarea va fi una complexă, cuprinzând toată zona respectivă, aflată acum în paragină. Investiția se face cu bani de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care a alocat aproape 13 milioane lei pentru proiect.
Prin eforturile susținute ale primarului, Consiliului Local și a echipei de proiecte din cadrul administrației locale, s-a reușit introducerea proiectului pe lista celor finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, fiind alocată suma de 12.820.111 lei.
Prin proiect se propune reabilitarea zonei adiacente cinematografului și dezvoltarea, pe o suprafață totală de 10.534 mp, a unui centru multifunc­țional cu: sală polivalentă, conferinţe, proiecţii; săli muzeu; bibliotecă culturală; sală terapie ocupațională; sală activităţi reintegrare socială; sală gimnastică; săli pentru fitness; sală pentru fizioterapie; spații de joacă pentru copii; spații sanitare.
„Administraţia locală reușește, într-un final, să pună în practică ceea ce administrațiile anterioare au visat pentru oraș. Ne bucurăm de această oportunitate de dezvoltare de care orașul nostru beneficiază și vă asigurăm că mergem înainte cu exploatarea la maximum a surselor alternative de dezvoltare: surse de finanțare de la guvern sau finanțări europene” – a spus Sebastian Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.