Carieră de succes

0
176

Am fost învățați să credem că putem atinge perfecțiunea în orice domeniu, atâta timp cât muncim pentru a obține acel lucru. Am fost învățați să credem și despre cariera noastră la fel. Cu toate acestea, în fața oportunităților de carieră, tinerii sunt confuzi, confruntându-se cu posibilitatea de a alege între domenii profesionale din ce în ce mai variate. De multe ori, criteriile principale pe baza cărora se face o alegere nu se referă la aptitudini și vocație, ci la câștigurile materiale sau la miturile care circulă în jurul unor profesii.

Ne dorim să avem rezultate profesionale bune și să ne simțim împliniți prin activitatea pe care o desfășurăm. Dar vedem că a obține acest lucru nu este un lucru ușor. Ce înseamnă, de fapt, o carieră de succes? Iată o întrebare la care fiecare poate avea un răspuns foarte personal. Pentru că succesul este trăit diferit de persoane diferite. Unii consideră că a avea succes înseamnă să câștigi cât mai mulți bani, alții consideră că importante sunt recunoașterile oficiale, premiile sau faima într-un anume domeniu.

Știm, însă, că avem o carieră de succes atunci când resimțim plăcere în ceea ce facem, atunci când ne folosim de talentul și aptitudinile pe care le avem, atunci când motivațiile și idealurile sunt în concordanță cu activită­țile profesionale zilnice. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.