Renata Mihaly – o tânără băimăreancă de 20 ani, studentă la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, secția de modă-design vestimentar – a încântat recent publicul iubitor de artă cu prima s-a expoziție de pictură, organizată în cadrul proiectului „Sprijin pentru funcționarea GAL Baia Mare”, implementat de Grupul de Acțiune Locală – GAL Baia Mare. Expoziția s-a bucurat de succes, iar multe dintre lucrări au fost vândute. Tablourile rămase vor fi expuse în cadrul altor evenimente la care Renata a fost deja invitată, după care vor fi trimise în galerii de artă din străinătate.
Reporter: Recent, te-ai bucurat de vernisajul primei tale expoziții de pictură. În ce context a avut loc?
Renata MIHALY: Sunt încântată că am avut onoarea de a avea prima mea expoziție de pictură în cadrul proiectului „Sprijin pentru funcționarea GAL Baia Mare”, implementat de Grupul de Acțiune Locală – GAL Baia Mare. Cu această ocazie, mulțumesc doamnei manager Maria Pop pentru invitație. A fost o activitate culturală comunitară în cartierul Vasile Alecsandri, teritoriu în care proiectul implementează strategia de dezvoltare locală, prin implicarea comunității, inclusiv zona Craica. Vernisajul a avut loc în data de 5 iunie, la sediul GAL Baia Mare, unde au fost prezenți oameni deosebiți, cărora doresc să le mulțumesc pentru că ne-au onorat cu prezența: doamna Laura Ghinea – președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Baia Mare, doamnei deputat doctor Viorica Cherecheș, doamnei Amelia Baciu de la Colegiul de Arte Baia Mare, domnului Vlad Bardai – președintele asociației „Young Rroma” Maramureș și tuturor invitaților care au fost prezenți.
R.: Care a fost tematica lucrărilor tale?
R.M.: Tematica expoziției a fost denumită după lucrarea mea care a fost prezentă la Universitatea Harvard din Boston, Statele Unite ale Americii, ,,Curajul de a fi tu însuți”, lucrare care exprimă dorință, diversitate de sentimente, trăiri și curaj. Au fost expuse 19 lucrări diferite (portrete, naturi statice, peisaje, lucrări abstracte, natură) și tehnici de lucru cum ar fi: în culoare, creion, digitale. Toate aceste lucrări au adus multă culoare, au stârnit interes pentru arta și realitatea înconjurătoare. Expoziția a putut fi vizitată până pe 30 iunie, iar o mare parte din lucrări au fost vândute. Lucrările rămase în expoziție vor fi expuse în cadrul altor evenimente la care am fost deja invitată, după care vor fi trimise în galerii de artă din străinătate.
R.: În ce alte proiecte mai ești implicată momentan?
R.M.: Mă implic în acțiuni de voluntariat în cadrul asociației „Young Rroma” Maramureș, dar și în Cluj-Napoca, în grupul informal INTERSECT, coordonatori Claudia Macaria și Matei Maxim, asociația „Romano Suno”, coordonator Dan Petaca.