Răzvan Burleanu, pro schimbării formatului în primul eşalon

0
45

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că o trecere la un sistem cu 16 echipe în Liga 1 va duce la o mult mai bună utilizare a datelor competiționale. În prezent, în prima divizie de fotbal a țării sunt 14 formații.
Ce a declarat președintele FRF:
„FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord. Mâine (n.r. – ieri) este această Adunare Generală a LPF, iar pe 3 august avem Comitetul Executiv. Să vă spun avantajele unui sistem cu 16 echipe.
Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audienţa TV, miza echipelor. S-ar păstra acelaşi sistem, play-off / play-out. Vrem ca fotbalul să devină o caracteristică relevantă a societăţii, iar de aici setăm şi sistemul.
Acest sistem play-off / play-out este un sistem bun, dar are anumite dezavantaje. Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off şi play-out.
Un alt avantaj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive şi existenţa mai multor oportunităţi pentru jucători şi antrenori. Există şi dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărţiţi la 16 echipe”, a spus Răzvan Burleanu, la ProX.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.