Sfânta Liturghie în Parohia Sărăuad, Protopopiatul Carei

0
120

Duminică, 2 august 2020, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a binecuvântat noua Capelă de cimitir și a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sărăuad, Protopopiatul Carei.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Pr. Florian Mocan, protopopul Careiului, Pr. Ioan Petrovan, parohul credincioșilor din Sărăuad, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ionuț Socolan împreună cu alți părinți invitați din parohiile învecinate.

Între credincioșii prezenți la acest eveniment s-au aflat domnul Csaba-Francisc Grieb, primarul localității Tășnad și domnul Ec. Ing. Mircea Lețiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

La final, Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele paroh întru iconom-stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce, iar binefăcătorilor care au contribuit la ridicarea capelei de cimitir li s-au acordat diplome de vrednicie.

De asemenea, ierarhul a primit în dar, la final, din partea credincioșilor parohiei Sărăuad, o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și un coș cu flori.

Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-online

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.