În satul Săsar, se construiește o creșă de un milion de euro

0
167

Administrația locală din Recea a investit în ultimii ani consistent în domeniul educațional pentru a oferi condiții de învățare cât mai bune preșcolarilor și școlarilor din comună și a-i determina pe părinții acestora să nu-i mai ducă la școlile din Baia Mare. Astfel, în acest moment, Recea are nu mai puțin de trei grădinițe cu program prelungit funcționale.
Investițiile în educație însă nu se opresc aici, iar acum a venit rândul construirii unei noi creșe, în satul Săsar.
„Am reușit, prin cererea de finanțare pe are am depus-o la Proiectul Prichindeii, să obținem acordul de a construi în localitatea Săsar o creșă de un milion de euro. Cererea a fost admisă după evaluarea tehnico-financiară. Obiectivul va fi construit în centrul localității, unde este și școala. Practic vom recompartimenta și moderniza parterul școlii, urmând ca clasele I-IV să le mutăm la etaj. Finanțarea prin care vom face o creșă modernă, dotată, la standardele zilelor noastre, este asigurată din fonduri europene”, a precizat Pavel Octavian, primarul comunei Recea. Următoarea etapă este semnarea contractului de finanțare, apoi procedura de licitație publică și execuția efectivă. A fost ales satul Săsar ca destinație a noii creșe din mai multe motive bine întemeiate: „De ce am ales localitatea Săsar? Fiindcă este cea mai mare din comuna Recea, avem cel mai mare număr de copii aici și ca atare am luat această decizie”, a conchis primarul.
De asemenea, în curând, va fi deschisă și a patra grădiniță cu program prelungit din comună, care va funcționa în noul cartier de locuințe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.