Elveţia şi Liechtenstein – 10 zile de carantină pentru români

0
35

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile federale elvețiene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene şi a Principatului Liechtenstein, care vor intra în vigoare sâmbătă, 8 august.
Conform autorităților elvețiene, România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19 şi, în consecinţă, toate persoanele care intră pe teritoriul elvețian și care s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu, sau la o altă locație adecvată, pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elvețian.
Persoanele care intră în carantină (autoizolare) au obligația de a contacta autoritățile sanitare cantonale în decurs de 2 zile de la intrarea pe teritoriul acestui stat și de a urma indicațiile acestora.
Perioada de carantină (autoizolare) nu poate fi întreruptă ca urmare a unei testări moleculare negative pentru infecția cu COVID-19. Nerespectarea măsurilor menționate se sancționează cu amendă contravențională de până la 10.000 de franci elveţieni.
Sunt exceptate de la măsura carantinei (autoizolării), persoanele care provin din România și care tranzitează teritoriul elvețian spre destinații, însă şi în acest caz pot fi solicitate explicaţii privind necesitatea tranzitării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.