Porcii țăranilor îi deranjează

0
90

Marii crescători cer interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile populației, din cauza riscului crescut de apariție și răspîndire a pestei porcine africane, cu impact negativ asupra sectorului industrial, prin impunerea restricțiilor de mișcare a animalelor.
A apărut un sentiment de nesiguranță în rîndul fermierilor comerciali, efectul fiind reducerea ritmului de populare și repopulare a marilor crescătorii. Ei acuză că e prea mare riscul de apariție a unor noi focare de PPA în proximitatea fermelor, fapt care ar duce la aplicarea imediată a restricțiilor de mișcare a animalelor, ceea ce înseamnă pierderi financiare. Crescătorii români de porci sînt afectați și de faptul că nu au voie să livreze carne în afara țării.
• Situația este absurdă: după ce lîngă sat a apărut o crescătorie industrială de porci, fermierul cere interzicerea creșterii porcilor în cotețele din sat! La fel de ciudat este și faptul că fermele comerciale sînt intens susținute financiar de stat, deși carnea pe care o produc are calitate nutritivă și gustativă scăzută. Statul ar trebui să susțină agricultura ecologică, nu pe cea convențională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.