700.000 lei pentru Seini și Recea

0
60

Consilierii județeni, reuniți în sistem videoconferință, în cadrul ședinței extraordinare din luna august, au aprobat contribuția Consiliului Județean Maramureș, la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară.
700.000 lei vor merge către două administrații locale, ca sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate.
• S-a decis alocarea sumei de 300.000 lei către administrația locală din Seini, în vederea asigurării continuității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de biogaz.
Proiectul prevede obținerea unor încasări în baza valorificării certificatelor verzi. În urma modificărilor legislative, proiectul devine aproape nefuncțional, iar administrația locală este nevoită să susțină cu fonduri proprii continuarea sa.
• Într-o situație de extremă dificultate financiară se află și administrația locală din Recea, către care s-au alocat 400.000 lei, pentru a susține în primul rând cheltuielile legate de asistența socială, cu precădere plata indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap.
Tot din rezerva bugetară se vor finanța și două proiecte la care județul Maramureș va participa în calitate de partener.
• Primul vizează realizarea în comun cu Asociația Club Sportiv XPO Racing a proiectului „Campionatul Național de Viteză în Coastă – Total 2020”, etapa a IV- a. Consiliul Județean va finanța acțiunea cu suma de 75.000 lei.
• Al doilea proiect, la realizarea căruia județul Maramureș va participa în calitate de partener, în comun cu U.A.T. Comuna Botiza, prevede organizarea evenimentului cultural „Pântru mândra din Botiza”. CJ va susține evenimentul cu suma de 25.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.