La Săcălășeni, fosta pășune devine parc agroindustrial?

0
132

Sunt ani mulți de când primarul Emilian Pop din Săcălășeni a oferit investitorilor pășunea satului, dat fiindcă numărul animalelor se împuțina vizibil. Mai erau zeci de vaci pe pășune, atunci, dacă treceai seara aveai de așteptat în trafic pe drumul județean. Acum, au dispărut, aparent nu mai sunt deloc.
Comuna a ratat atunci aducerea celor de la UAC, care au optat pentru Dumbrăvița. Dar s-au născut alte și alte planuri. Unele au prins recent contur, semn că se naște totuși, încet, un punct strategic de dezvoltare în acea pășune.
„La acest moment, unul singur din cei șase investitori în agricultură nu a confirmat, în sens că nu a plantat nimic, doar a pregătit terenul. Ceilalți cinci au deja plantații de afin, nuci, mure sau alun. În materie de industrie, avem făcut PUZ pentru o fabrică de tâmplărie termopan/aluminiu. Și avem solicitări pentru o fabrică de confecții. În ce privește dezvoltarea zonei de agre­ment/sport/tu­rism, stăm ceva mai bine. Până la final de an vor fi scoase la concesiune mai multe suprafețe. Avem investitori care vor să facă un sat de vacanță, autoritatea locală va face un parc, se va mai face o baltă de pescuit, o pensiune și o hală pentru mașini de epocă. În plus, vom face o pistă multifuncțională pentru circuit de mașini, aerodrom pentru planoare și circuit pentru drifting”, spune primarul comunei Săcălășeni.
În pregătirea celor de mai sus, s-au făcut drumuri asfaltate prin fosta pășune și s-au tras rețelele necesare, de electricitate, cerute de investitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.